Νέα συνέχεια στην υπόθεση της προμήθειας των TOR M1 επί θητείας Άκη

Και πρώην Κύπριος υπουργός στους δέκα ύποπτους

Νέα συνέχεια στην υπόθεση της προμήθειας των TOR M1 επί θητείας Άκη

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται ο πρώην υπουργός εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης να βρίσκεται επί ελληνικού εδάφους, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει εναντίον του ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος που συνδέεται με προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφαση της Κυπριακής Δικαιοσύνης.

Ο Κύπριος πρώην Υπουργός κατηγορείται για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M-1 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου και στοχοποιήθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη με βάση όσα έχει πει ο εξάδελφος του πρώην Υπουργού Άμυνας Νίκος Ζήγρας περί διακίνησης χρημάτων με βαλίτσα. Ο ανακριτής, με βάση την επεξεργασία στοιχείων από το άνοιγμα ��ογαριασμών, εντόπισε ύποπτα εμβάσματα που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα. Ως αποστολέας εμφανίζεται ο ήδη καταζητούμενος και για τις ελληνικές δικαστικές αρχές Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Οι Έλληνες ανακριτές έχουν ζητήσει για την ίδια υπόθεση την έκδοση και του γιου του Ντίνου Μιχαηλίδη, Μιχάλη, υπέρ της οποίας έχει αποφανθεί το πρωτοβάθμιο Κυπριακό δικαστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να κληθούν περίπου δέκα άτομα προκειμένου να λογοδοτήσουν για ύποπτες κινήσεις διαφόρων χρηματικών ποσών που έχουν χαρτογραφήσει οι δικαστικοί λειτουργοί. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top