Πρώτο κόμμα ο ��ΥΡΙΖΑ με κυβέρνηση… ΝΔ προβλέπει ο Economist για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών!

«Δεν μπορεί να πετύχει συμμαχίες ο Τσίπρας» επισημαίνει

Πολύ πιθανό θεωρεί ο Economist το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον διεξαχθούν πρόωρα, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πολύ πιθανό να κυβερνήσει εκ νέου ένα σχήμα με βάση τη ΝΔ, η οποία και θα είναι ο ρυθμιστής για τον σχηματισμό κυβέρνησης!

Ο λόγος σύμφωνα με τον Economist είναι ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να πετύχει συμμαχίες με πολιτικούς φορείς της αντίθετης ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι το βρετανικό περιοδικό τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία είνα�� εξαγριωμένη επειδή παρά τη βελτίωση στους αριθμούς, η δυστυχία των πολιτών όχι μόνο παραμένει αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Economist η ανεργία, οι χρεοκοπίες και ο αριθμός των αστέγων αναμένεται να αυξηθούν σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη, κάτι που προκαλεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι κίνδυνοι παραμένουν, καθώς η ακολουθούμενη πολιτική, έχει προκαλέσει ακόμα βαθύτερη ύφεση με ταχεία άνοδο της ανεργίας, με το ελληνικό ΑΕΠ να έχει απολέσει το 25% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2007 και επ��στροφή στην ανάπτυξη με προβλεπόμενη αύξηση τελικά του ΑΕΠ κατά 1% το 2014 αντί για την προηγούμενη πρόβλεψη πρόβλεψης για ύφεση 2%.

Όπως επίσαης αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης το 2015, αν και σημειώνει ότι χρειάζεται προσοχή καθώς το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ παραμένουν σαν παρ��γοντες ρίσκου για το μέλλον.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top