Δ.Αβραμόπουλος: Πυλώνας ασφάλειας η ελληνική αμυντική βιομηχανία

Στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Άμυνας

Δ.Αβραμόπουλος: Πυλώνας ασφάλειας η ελληνική αμυντική βιομηχανία

​Λίγα 24ώρα μετά το mail της τρόικας για την ΕΛΒΟ τα ΕΑΣ και την ΛΑΡΚΟ περί απολύσεων χωρίς αποζημιώσεις, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος τόνισε στους ευρωπαίους ομολόγους του στο Βίλνιους της Λιθουανίας τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Άμυνας ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας «ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή».

Αναφερόμενος στην Συρία, ο υπουργός τόνισε ότι παρά τις διαφορετικές απόψεις διαπιστώθηκε μια κοινή προσέγγιση στο γεγονός ότι η χρήση χημικών όπλων αποτελεί έγκλημα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας και δεν αμφισβητείται.

Ο κ. Αβραμόπουλος διευκρίνισε ακόμη πως παρουσίασε στους ομολόγους του την ελληνική θέση για πολιτική λύση που συνεπάγεται την εξάντληση όλων των ειρηνικών και διπλωματικών μέσων με την ολοκλήρωση της αποστολής των εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ώστε, όπως είπε, «να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την ανθρώπινη αυτή τραγωδία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top