ΔΗΜΑΡ: απολύτως αναγκαία η συνεργασία με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας

Υπέρ της εισήγησης Κουβέλη για το νέο πόλο η Ε.Ε. του κόμματος

Υπέρ της εισήγησης Κουβέλη για τη συγκρότηση νέου πόλου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς τάχθηκε η Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ, η οποία και την ενέκρινε σχεδόν παμψηφεί με μία ψήφο κατά (Στ. Λειβαδάς) και δύο λευκά (Γεράσιμος Γεωργάτος και Δώρα Τσικαρδάνη).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος που εκδόθηκε μετά την πεντάωρη συνεδρίαση χαρακτηρίζεται «απολύτως αναγκαία» η «συσπείρωση όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμ��ων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα».

Στην ίδια ανακοίνωση πάντως δεν υπάρχει καμία ρητή αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, παρότι στο συμπόσιο του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του υπήρξαν πολλές αναφορές από στελέχη του υπέρ της συνεργασίας σε ένα νέο πόλο. Καταγράφεται όμως η κριτική στην ηγεσία του ότι «εγκλωβίζει, λόγω ταύτισης με τη ΝΔ, τη συνεργασία με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας, των νέων κοινωνικών κινημάτων».

Κατά τη ΔΗΜΑΡ ο νέος πόλος πρέπει να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης και να διατυ��ώσει «ελκυστική πρόταση εξουσίας η οποία θα καθορίσει τη νέα πορεία της χώρας και θα αξιοποιήσει την εκλογική δύναμη που θα αποκτήσει για να λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας για την κυβερνησιμότητα της χώρας, ανατρέποντας τις διλημματικές επιλογές του νέου διπολισμού, επηρεάζοντας τις κυβερνητικές λύσεις που θα δοθούν και τις πολιτικές που θα ασκηθούν».

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ αποφασίστηκε επίσης το 2ο συνέδριο του κόμματος να γίνει στις 13-15 Δεκεμβρίου 2013 και στις 21 Σεπτεμβρίου η Κεντρική Επιτροπή να συνεδριάσει προκειμένου να ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες από το καταστατικό διαδικασίες.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top