Για ποιους βλαχοδήμαρχους μιλάμε;;;; ΦΑΠ Εκάλης πληρώνουν τα Ζαγοροχώρια!!!!

Χάνεις την μπάλα με τον παραλογισμό της εφορίας! Δείτε παραδείγματα!

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι δεκάδων ορεινών και απομακρυσμένων χωριών της Ελλάδας με τον ΦΑΠ που παρέλαβαν από την εφορία!!! Αντί να χορεύουν τον παραδοσιακό…. γιατρό, κοντεύουν να... πάνε σε αυτόν, καθώς ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν με τα εκκαθαριστικά ΦΑΠ 2011 και 2012, σύμφωνα με τα οποία προκύπτουν αυξήσεις στις τιμές βάσης επί των οποίων υπολογίζεται ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας έως και 10.000% σε σχέση με τις τιμές με τις οποίες υπολογίστηκε ο ΦΑΠ 2010!!!

Το "λάθος" των τοπικών εφοριών να στείλουν στο υπουργείο Οικονομικών τις εκτιμώμενες αξίες των οικοπέδων σε περιοχές που μέχρι και πρόσφατα δεν ίσχυε το σύστημα αντικειμενικών τιμών, χωρίς να λάβουν υπόψη τις εμπορικές αξίες, "το πληρώνουν" ακριβά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων!!!

Σε πολλές περιπτώσεις, οι φοροεπιβαρύνσεις από τους ΦΑΠ 2011 και 2012 προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ταραχή σε ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές της Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, καθώς εκτός του ότι ο φόρος είναι υπερφουσκωμένος, δεν υπάρχουν και λεφτά για να πληρωθεί!

Η υπαγωγή περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού έχει φέρει "τα πάνω κάτω", με τους φορολογούμενους να φοβούνται ακόμη και να αντικρύσουν τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ.Σε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της ΕΕ, την Ήπειρο, η εφορία προσδιόρισε τις αντικειμενικές αξίες σε πανύψηλα επίπεδα παρά τις αντιδράσεις των καλλικρατικών δήμων.

-Για παράδειγμα, στο χωριό Λυγγιάδες, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων, οικόπεδο ενός στρέμματος που το 2008 είχε αντικειμενική αξία περίπου 5.500 ευρώ, σήμερα έχει τιμή 120.000 ευρώ!!!

-Μια από τα ίδια, σύμφωνα με "Τα Νέα" και στο ιστορικό Ζαγόρι! Τι και αν ο Δήμος Ζαγορίου είχε προτείνει στη ΔΟΥ τιμές από 200 έως 500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, το υπουργείο Οικονομικών θεώρησε πως πρόκειται για την … «Εκάλη της Ηπείρου» και επέβαλε αντικειμενικές αξίες από 600 έως 1.300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Έτσι, οικόπεδο που είχε αντικειμενική αξία 7.500 ευρώ το 2007, έχει πλέον τιμή 70.000 ευρώ!!!!

-Και στο Πάπιγκο το τετραγωνικό μέτρο έφτασε να έχει αξία 1.300 ευρώ, αντίστοιχη δηλαδή με περιοχή της Κηφισιάς!

Ίδια εικόνα και στη Δυτική Μακεδονία!! Χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών του Νομού Γρεβενών σε χωριά όπως η Γόργιανη, ο Κοσμάς ο Αιτωλός, το Μεσολούριο, το Περιβόλι, οι Φιλιππαίοι, η Σμίξη και το χωριό Θεόδωρου Ζιάκα το φυσάνε και δεν κρυώνει με την ΦΑΠ-Α της εφορίας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Στο χωριό Θεόδωρου Ζιάκα η τιμή βάσης οικοπέδου για τον υπολογισμό του ΦΑΠ, από 5,92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο που ήταν στον ΦΑΠ 2010, αυξήθηκε στα 450 ευρώ ανά τετραγωνικό στους ΦΑΠ 2011-2012, δηλαδή κατά περίπου 7.600%.

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top