Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο: «Τρίτο πακέτο βοήθειας» βλέπει και ο Ντάισελμπλουμ!

«Θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια η Ελλάδα μετά το 2014»

Ο κόσμος το ‘χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!

Για τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια μετά το 2014, πιθανόν με τη μορφή ενός τρίτου προγράμματος διάσωσης» τόνισε ο Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν αναφέρεται σε νέο δάνειο αλλά σε βοήθεια μέχρι η Ελλάδα «να επανακτήσει πρόσβαση στις αγορές».

«Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον χαρακτήρα, τις προϋποθέσεις και το μέγεθος του νέου προγράμματος» πρόσθεσε ο Ντάισελμπλουμ, ο οποίος υπ��γράμμισε πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει επιτευχθεί από την Ελλάδα το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας, εκφράζοντας ωστόσο κάποια ανησυχία για την ταχύτητα υλοποίησης ορισμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top