Να και μια καλή είδηση: Σε περισσότερους θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης!

Προκαταβολικά και με βάση ελαστικότερα κριτήρια

Την καταβολή επιδόματος θέρμανσης πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου (15 Οκτωβρίου) προωθεί το υπουργείο Οικονομικών ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο.

Την ίδια ώρα εξετάζεται η απλοποίηση του συστήματος με λιγότερα κριτήρια για την απόδοση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης.

Με το νέο σύστημα βέβαια οι δικαιούχοι θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθεί το επίδομα.

Τα εισοδηματικά κριτήρια

Δεν αποκλείεται να μειωθούν τα εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να χορηγηθεί το επίδομα σε περισσότερες οικογένειες.

Με το ισχύον σύστημα, για να λάβει κάποιος το εισόδημα θα έπρεπε το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνάει τις 25.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 35.000 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το εισόδημα ανέρχεται σε 38.000 ευρώ όταν υπάρχει ένα τέκνο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.

Η περίπτωση πάντως να μειωθεί ο φόρος έχει αποκλειστεί κάθετα από το υπουργείο, έτσι και εφέτος οι τιμές αναμένεται να κινηθούν στα περυσινά επίπεδα.

Βίντεο star

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top