Άδωνις: καμία απόλυση στα νοσοκομεία, πιο πολλά τα κενά από τις θέσεις σε διαθεσιμότητα

Τι διαβεβαίωσε την επιτροπή της Βουλής

Καμία απόλυση δεν θα γίνει στα νοσοκομεία σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Άδ. Γεωργιάδη. Όπως υποστήριξε πριν από λίγο ο κ. Γεωργιάδης, ��ιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, είναι πιο πολλές οι κενές θέσεις στον χώρο της Υγείας από τον αριθμό όσων θα μπουν στη διαθεσιμότητα, ενώ επικαλέσθηκε το πρακτικό του τριμελούς συμβουλίου για την κατανομή των θέσεων.

«Το σύνολο των κενών θέσεων σε 33 φορείς είναι 1.754 που θα προκηρύξουμε. Το λέω γιατί οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αύριο στο σύνολο είναι 1.641. Χωρούν με άνεση. Για να τελειώσει αυτή η ιστορία με τον κίνδυνο των απολύσεων. Οι θέσεις που ήδη εγκρίθηκαν, οι ανάγκες μετρήθηκαν και είναι παραπάνω, κατά συνέπεια όλοι όσοι είναι σε διαθεσιμότητα θα πάνε σε κάποιες από αυτές τις θέσεις. Άρα απολύσεις δεν έχουμε».

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο δεν έγινε μετάταξη των υπαλλήλων αλλά προτιμήθηκε η διαθεσιμότητα, ο υπουργός Υγείας ανέφερε:

«Γιατί δεν έγινε μετάταξη; Γιατί έτσι η μετακίνηση θα έπαιρνε δύο χρόνια. Εμείς το κάναμε σε 15 μέρες. Με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Μετακινούμε προσωπικό σε νοσοκομεία που έχουν πολύ μεγάλη κίνηση».

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία. «Λέει η Αριστερά να καλυφθεί το προσωπικό με προσλήψεις. Δε μπορούμε να κάνουμε λόγω του 1 προς 5. Και να μπορούσαμε δεν θα έπρεπε να κάνουμε.Επειδή αυτό κάναμε στο παρελθόν και φτάσαμε στο μνημόνιο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top