Αθανασίου: ενέχυρο η περιουσία για όσους χρωστούν προς το Δημόσιο!

Θα αναστέλλεται προσωρινά η ποινική δίωξη

Αθανασίου: ενέχυρο η περιουσία για όσους χρωστούν προς το Δημόσιο!

Την περιουσία τους ως ενέχυρο θα δίνουν στο Δημόσιο όσοι του χρωστούν, με αντάλλαγμα την προσωπική τους ελευθερία, σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα, η οποία αφορούσε την αποπληρωμή χρεών και την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λάκη Γαβαλά.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρει στην απάντησή του ότι «στο σχέδιο νόμου που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το υπουργείο και προτίθεται να προωθήσει στη Βουλή, προβλέπεται η σύσταση ενεχύρου σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επικαλέσθηκε τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για το ποινικό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο και του νόμου 3943/2011 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που προβλέπει ότι με την παροχή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής του χρέους, αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όσο χρόνο διαρκεί η ρύθμιση, εφόσον ο οφειλέτης είναι συνεπής με τους όρους της. Το αξιόποινο εξαλείφεται οριστικά σε περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top