Επιστολή απόγνωσης σε Σαμαρά: Φεύγουν οι πολυεθνικές των φωτοβολταϊκών!

«Έχουν ήδη χαθεί 50.000 θέσεις εργασίας» - Αιχμές για υπουργούς που κωφεύουν

Επιστολή απόγνωσης για τον κλάδο και το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται έστειλε στον πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), αφήνοντας παράλληλα αιχμές για κάποιους υπουργούς.

«Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 εκτιμάται πως χάθηκε το 1/3 των θέσεων εργασίας στον κλάδο (σ.σ: περίπου 50.000 θέσεις εργασίας) και αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση, θα χαθούν άλλες τόσες θέσεις εργασίας ως το τέλος του έτους» αναφέρει σε δραματικούς τόνους στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΦ.

Καλώντας τον Αντώνη Σαμαρά να στρέψει την προσοχή του στον κλάδο των φωτοβολταϊκών, μετά την προσέλκυση πολυεθνικών ομίλων για επενδύσει�� στην Ελλάδα, ο ΣΕΦ τονίζει ότι την τελευταία πενταετία παρά την κρίση επενδύθηκαν 4,5 δισ. ευρώ στα φωτοβολταϊκά στη χώρας. Ωστόσο, προσθέτει, «πολλές πολυεθνικές του κλάδου μάλιστα, οι οποίες επένδυσαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τη χώρα, αφού δεν βλέπουν καμία άμεση προοπτική ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης»!

Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών αφήνει αιχμές για υπουργούς που… κωφεύουν: «Το πρόβλημα είναι κ. Πρωθυπουργέ ότι κάποιοι συνεργάτες σας δεν ακούνε την αγωνία αλλά και τις προτάσεις της αγοράς. Προτείνουν μέτρα και θεσμικές αλλαγές που οδηγούν σε αδιέξοδα».

«Ο διάλογος είναι το οξυγόνο της δημοκρατίας και η αξιοποίηση του “εθνικού μας καυσίμου”, του ήλιου, το οξυγόνο της οικονομίας και της απασχόλησης» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΦ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top