Παραγωγικοί φορείς Βορείου Ελλάδος σε Σαμαρά: Ρευστότητα ή… πεθαίνουμε!

«Τα Μνημόνια όχι μόνο δεν θεράπευσαν αλλά σκότωσαν και τα υγιή κύτταρα»

Με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων Βόρειου Ελλάδος συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Σαμαράς, σε μια σύσκεψη στην οποία παρευρέθησαν και ο Γιάννης Στουρνάρας αλλά και ο Γιάννης Βρούτσης.
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων παρουσίασαν στον πρωθυπουργό τα θέματα που τους απασχολούν με πρώτο αυτό της ρευστότητας. Συγκεκριμένα έθεσαν θέμα εγγυημένων τραπεζικών επιταγών προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινή ρευστότητα στις επιχειρήσεις τους.
Επίσης, ζήτησαν να υπάρξει ρύθμιση για παλαιότερες οφειλές στην εφορία ενώ ικανοποιήθηκε αίτημά τους για μεταφορά αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μάξιμου ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών: «Αυτό που προσπαθούμε να πείσουμε την επιτροπή ανταγωνισμού και την τρόικα είναι ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία σε βάθος πέντε ετών αφήνει μεγαλύτερη αξία στο δημόσιο απ' ότι η πτώχευση» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε «πιστεύουμε πως ορισμένα κομμάτια των επιχειρήσεων αυτών έχουν αξία».
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), από την πλευρά του, τονίζει σε ανακοίνωση ότι κατέθεσε στον πρωθυπουργό υπόμνημα στο οποίο επισημαίνουν την ανάγκη διαμόρφ��σης προϋποθέσεων ανάκαμψης της οικονομίας μέσα από ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, την ανάγκη ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών και τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης.
Παράλληλα, εκφράζεται με μελανά χρώματα για την ��ατάσταση που «αντιμετωπίζει» το επιχειρείν: «Δυστυχώς, τα Μνημόνια όχι μόνο δεν θεράπευσαν τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας, αλλά επιτέθηκαν και στα ελάχιστα υγιή της κύτταρα, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα τελευταία χρόνια δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και να χαθούν περί τις 900.000 θέσεις εργασίας. Αντί να μειωθεί το κράτος με τολμηρές αποκρατικοποιήσεις και εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης, φορολογούμενοι πολίτες και επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να καταβάλουν όλο και περισσότερους και βαρύτερους φόρους».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top