Ελλάς, η χώρα του χάους: Ανεργία 27% και εργαζόμενοι απλήρωτοι έως 16 μήνες!

Βασιλεύει η «μαύρη» εργασία–Βορειοελλαδίτες στη Βουλγαρία για καλύτερους μισθούς!

Ησυχία, μην ξυπνήσετε την τρόικα…

Μπορεί να ανακοινώνονται πρωτογενή πλεονάσματα, μπορεί να ακούμε για φως στο τούνελ και για μεταρρυθμίσεις που ήδη αποδίδουν αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή: η ελληνική οικονομία είναι στην εντατική και η αγορά εργασίας έχει γονατίσει!

Σε σύσκεψη των προέδρων των εργατικών κέντρων στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ η ανεργία και η αγορά εργασίας περιγράφηκε με πολύ μελανά χρώματα.

Δεν είναι μόνο η ανεργία που έφθασε στο 27,6% τον Μάιο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά και η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία που τείνει να γίνει… κανόνας.

Την ίδια ώρα, η ασφυκτική κατάσταση στην οικονομία και την αγορά δημιουργεί μια νέα κατηγορία εργαζομένων, τους… εργαζόμενους-άνεργους, που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται! Τα στοιχεία-σοκ κάνουν λόγο για απλήρωτους εργαζόμενους από 3 έως και 16 μήνες σε έξι στις δέκα επιχειρήσεις!

Όσον αφορά την ανεργία στη βόρεια Ελλάδα, στην οποία -σύμφωνα με το seleo- έκαναν ειδική μνεία οι πρόεδροι των εργατικών κέντρων, στη Θεσσαλονίκη έχει φθάσει στο 36%, στον Έβρο στο 40%, στις Σέρρες στο 42%, στην Κομοτηνή στο 46% και στη Δράμα στο 50%.

Όπως αναφέρθηκε, μάλιστα, πολλοί Σερραίοι πηγαίνουν να εργαστούν στη Βουλγαρία γιατί έχει καλύτερες (!) αμοιβές…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top