Μας τη «λέει» το Bloomberg: Οι σπάταλοι Έλληνες τώρα θα τρώνε ληγμένα!

«Τα “ληγμένα” έχουν πιο πολύ να κάνουν με την λιτότητα παρά με την ανισότητα»

Μας τη «λέει» το Bloomberg: Οι σπάταλοι Έλληνες τώρα θα τρώνε ληγμένα!
Με την πώληση των «ληγμένων» ασχολείται το Bloomberg, το οποίο επισημαίνει πως η κίνηση αυτή «έχει να κάνει πιο πολύ με την λιτότητα στη χώρα, παρά με την ανισότητα των κοινωνικών στρωμάτων».
Σε άρθρο του Λεόνιντ Μπερσίντσκι με τίτλο «Τα ελληνικά σούπερ μάρκετ θα πουλάνε πλέον ληγμένα τρόφιμα», γίνεται λόγος για το νέο μέτρο της πώλησης των προϊόντων περιορισμένης διατηρησιμότητας στην Ελλάδα «που βρίσκεται στον έκτο χρόνο της ύφεσης».
«Το μέτρο, σχεδιάστηκε προκειμένου να βοηθήσει και τους εμπόρους λιανικής οι οποίοι έχουν ''χτυπηθεί'' από την χαμηλή ζήτηση, αλλά και τους φτωχούς καταναλωτές. Την ίδια στιγμή, αγανακτισμένοι σχολιαστές στα ελληνικά ΜΜΕ, στηλιτεύουν την κίνηση της κυβέρνησης Σαμαρά ως μια βίαιη υπενθύμιση της διαχωριστικής γραμμής μεταξύ φτωχών και πλουσίων» τονίζει το άρθρο.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg, το μέτρο αυτό έχει λογική «καθώς πήρε πολύ καιρό στους Έλληνες για να καταλάβουν πως ότι έγινε στην οικονομία τους, ήταν ένα απευθείας αποτέλεσμα του γεγονότος πως ζούσαν πέρα από τις δυνατότητες τους».
«Τα νέα εκπτωτικά ράφια με τα ''ληγμένα'', έχουν να κάνουν πιο πολύ με την λιτότητα παρά με την ανισότητα» καταλήγει το δημοσίευμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top