Άρθρο-ύμνος του Spiegel στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δείτε τι γράφουν οι Γερμανοί για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Με τίτλο «Γόνος της λιτότητας: Μια δύσκολη υπόθεση για το νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης» το Γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσιεύει ένα άρθρο-ύμνο για τον Κυριακό Μητσοτάκη…

spiegel.jpg

Με κεντρική φωτογραφία τον ίδιο να στηρίζεται στην κάσα της πόρτας, ενώ δεξιά του κρέμονται 4 υπουργικές γραβάτες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης» ποζάρει χαμογελώντας πλάι σε κορνίζες με αγαπημένα του πρόσωπα!

«Γνωρίστε τον νέο υπουργό Μεταρρύθμισης της Ελλάδας, τον πλούσιο νεαρό συντηρητικό με αποστολή να απολύσει χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους». Κάπως έτσι συστήνει το Spiegel τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο τονίζει, πως αν και είναι λίγες μόνο εβδομάδες υπουργός βρίσκεται ήδη κάτω από μεγάλη πίεση από την τρόικα, με στόχο να μειώσει τις δαπάνες του ελληνικού κράτους.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει το περιοδικό, βγει στο μπαλκόνι του (από το γραφείο του), μπορεί να δει το γκρι περίγραμμα του Υμηττού στα αριστερά και -ακόμα και τον Αύγουστο- τα ζωηρά πράσινα χρώματα του Εθνικού Κήπου στα δεξιά. Από αυτή την πλεονεκτική θέση, μπορεί να δει επίσης την προεδρική φρουρά να αλλάζει σχηματισμό, αλλά και τους διαδηλωτές που μαζεύτηκαν για ακόμα μία φορά μπροστά από το γραφείο του. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δάσκαλοι, νοσοκόμοι και αστυνομικοί. Ο Μητσοτάκης όμως … δεν περνά πολύ χρόνο στο μπαλκόνι του

Το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει πως η πίεση είναι στους ώμους του Έλληνα υπουργού, καθώς η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στα τέλη Σεπτεμβρίου και υπογραμμίζει πως οι δανειστές δεν είναι ικανοποιημένοι με τους απλούς αριθμούς. Θέλουν αποτελέσματα.

Θέλουν από την Ελλάδα να μειώσει σημαντικά το μέγεθος των δημοσίων υπηρεσιών της, από το σημερινό ε��ίπεδο των 769.000 δημοσίων υπαλλήλων και άλλων ερ��αζομένων…..

Το Γερμανικό περιοδικό δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως ο κ.Μητσοτάκης ανέβαλε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τις καλοκαιρινές οικογενειακές διακοπές του, επισημαίνοντας πως άλλαξε τέσσερις φορές το ραντεβού για τη συγκεκριμένη συνέντευξη για τον ίδιο λόγο.

Ο ψηλός, λεπτός 45χρονος, με το νεανικό αγορίστικο πρόσωπο, ίσως να έχει την θέση με τις περισσότερες προκλήσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή, τονίζει το Spiegel. Βρισκόταν επί τρεις συνεχόμενες ημέρες στο γραφείο του όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τις απολύσεις 15.000 υπαλλήλων του Δημοσίου, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.

«Είναι αλήθεια, το 80% των μεταρρυθμίσεων έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί πριν από δέκα χρόνια. Πριν καν δημιουργηθεί η Τρόικα»,παραδέχεται ο κ. Μητσοτάκης, για την οικογένεια του οποίου και το ρόλο της στα πολιτικά δρώμενα της χώρας κάνει εκτενή αναφορά το Spiegel.

«Γνωρίζω πως προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Ξέρω ότι με το όνομα που έχω, πρέπει να κάνω περισσότερα από τους άλλους. Δεν μπορώ να υποπέσω σε λάθη», εξομολογείται ο Έλληνας υπουργός, τονίζοντας πως αρχικά ήταν απρόθυμος να ασχοληθεί και εκείνος με την πολιτική, αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη.

«Στην αρχή ήταν εύκολο», λέει, καθώς τον βοήθησε το γεγονός ότι προερχόταν από μία πολύ γνωστή πολιτική οικογένεια. Αλλά στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα, για εκείνον όταν άρχισαν να τον χτυπούν οι αντίπαλοι του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top