Συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον… ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Δ. Ρέππας!

Στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ

Συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον… ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε ο Δ. Ρέππας!

Σε πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα είναι κάτι πιο επιζήμιο από ότι ήταν η συμπόρευση με τη ΝΔ.

«Προσυπογράφω τα περί απουσίας πειστικού εναλλακτικού λόγου, καλώ όμως όλους σας να σκεφτούμε ότι στην πολιτική μετρά ο συσχετισμός δυνάμεων και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει ποσοστό ως αποτέλεσμα των δικών μας αστοχιών» ανέφερε ο κ. Ρέπππας, ο οποίος μίλησε και για «μεταπολίτευση του ΠΑΣΟΚ».

Για τη σχέση με τη ΝΔ ο κ. Ρέππας επισήμανε ότι δεν πρέπει τα δύο κόμματα να ταυτιστούν ελέω ευρωπαϊκής ταυτότητας.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δύο ΝΔ, ή δύο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανάγκη από ένα ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ακόμα ο κ. Ρέππας. «39 χρόνια μεταπολίτευσης και ΠΑΣΟΚ είναι πολλά για να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και λίγα για να πει ότι κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Για περίπου 40 χρόνια ήταν η καλύτερη περίοδος για τους Έλληνες και συνδέεται με το ΠΑΣΟΚ και τη μεγαλοφυή πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου» ισχυρίσθηκε.

Όπως επίσης ανέφερε, η αποτίμηση για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ερήμην του από τους διαχρονικούς πολέμιούς του, ενώ υποστήριξε ότι το Μνημόνιο του 2010 δεν έφερε την κρίση του 2008 και του 2009, αλλά το αντίστροφο. Στην αυτοκριτική του για το ΠΑΣΟΚ μίλησε για ελλιπή διαπραγμάτευση, αστοχία, α��ετροέπεια και αποκοπή από την κοινωνική βάση.

Διατύπωσε ακόμα αιχμές για τη ΝΔ . «Δεν ακούστηκε πλέον λέξη για Ζάππειο και ισοδύναμα μέτρα 18 δισεκατομμυρίων» τόνισε, ενώ σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο ως Κεντροαριστερά και απηύθυνε κάλεσμα επιστροφής σε όσους εγκατέλειψαν το κόμμα.

«Δεν βλέπω να έχω λιγότερα κοινά με όσους τώρα βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ από ότι με αυτούς που παραμένουν» ανέφερε ο κ. Ρέππας, ενώ ανέφερε ότι «η Κεντροαριστερά δεν θα προκύψει από διάσπαρτους πόλους αλλά από έναν δυνατό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top