Αποδείξεις με… ειδική βαρύτητα: Ποιες συλλέγουμε και ποιες πετάμε από το νέο έτος

Μην αφήσετε σε «χλωρό κλαρί» υδραυλικούς, δικηγόρους και γιατρούς

Ανατροπές στη συλλογή αποδείξεων έρχονται από το νέο έτος, με τους φορολογούμενους να καλούνται να κυνηγούν αποδείξεις από συγκεκριμένους επαγγελματίες που θα έχουν «ειδική βαρύτητα».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένοι να συλλέγουν αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων, κλπ, ενώ ειδική βαρύτητα θα έχουν οι αποδείξεις υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, δικηγόρων, ιατρών και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών που συνήθως είναι ψηλά στις λίστες με τα επαγγέλματα που φοροδιαφεύγουν επανειλημμένα.
Οι αλλαγές για τη συλλογή αποδείξεων που αποφασίστηκαν σε σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών θα ισχύσουν από τη νέα χρονιά, δηλαδή για τη φορολογική δήλωση που θα γίνει το 2015 και θα αφορά στα εισοδήματα του 2014.
Οι προτάσεις του ΥΠΟΙΚ έχουν σταλεί στην τρόικα, ενώ οι αλλαγές στις αποδείξεις θα περιληφθούν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top