Το κράτος πουλάει: Μπείτε στην ιστοσελίδα δημοπρασίων και «χτυπήστε» μια ευκαιρία!

Στο σφυρί άλλα 20 κρατικά ακίνητα σε 13 πόλεις

Έχετε κάνα-δυο εκ. ευρώ στην άκρη (λέμε τώρα…) και σκέφτεστε να τα αξιοποιήσετε;
Το κράτος (ξε)πουλάει: Στην ιστοσελίδα e-publicrealestate.gr, τον πρώτο ιστότοπο ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων, βγάινουν στο σφυρί τα κρατικά ακίνητα προς πάντα ενδιαφερόμενο.
Ήδη, με το τρίτο και το τέταρτο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών είκοσι νέα ακίνητα (οικόπεδα και κτίρια) σε 13 πόλεις της χώρας αναζητούν νέο ιδιοκτήτη, μεταξύ των οποίων και η ιστορική αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης.
Μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έχουν ήδη πωληθεί τρία κρατικά ακίνητα, με το ΤΑΙΠΕΔ να συγκεντρώνει περί τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το δεύτερο κύμα δημοπρασιών, αυτό το μήνα, εκτιμάται πως θα αντληθούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων στο τρίτο και τέταρτο κύμα δημοπρασιών περιλαμβάνονται κτίρια και οικόπεδα στην Αθήνα (Ψυρρή, Λεωφ. Συγγρού κ.λπ.), στο Ναύπλιο, στη Ρόδο, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.
Τι πωλείται, που πωλείται
Στου Ψυρρή πωλείται κτίριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτίριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθε�� μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Ενα ακόμα κτίριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207).
Στην Θεσσαλονίκη, εκτός από το μερίδιο (43%) του δημοσίου στη Στοά Μοδιάνο, πωλείται και κτίριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Ανω Πόλη (Θεοφίλου 12). Στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατό��ιο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα) εντός του οποίου υπάρχει κτίριο 709 τ.μ.
Δύο οικόπεδα και ένα κτίριο πρόκειται να πωληθούν στο Ναύπλιο. Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 421 τ.μ. στην παλιά πόλη (Βασ. Κωνσταντίνου 6) καθώς και για οικόπεδα στις οδούς Σπάρτης και Νέας Κίου, έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα.
Στην Καλαμάτα πωλείται κτίριο ��πιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στην Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.
Προς πώληση είναι και τμήμα του εργοταξίου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου–Αντιρίου, στην περιοχή του Ρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων. Πωλείται, επίσης, οικόπεδο 32 στρεμμάτων στο Κολυμπάρι Χανίων και δεύτερο οικόπεδο (19 στρέμματα) στην περιοχή Φραγκοκάστελο.
Στην Κομοτηνή θα πωληθεί ακίνητο 32 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής
Με το δεύτερο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, εντός του Σεπτεμβρίου, πωλούνται σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας ακίνητα στην Αθήνα όπως το τριώροφο νεοκλασικό στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Δημο��ρίτου στο Κολωνάκι (κατασκευάστηκε το 1935) και τετραώροφο κτίριο (κατασκευάστηκε το 1922) στην αρχή της οδού Μητροπόλεως.
Για το νεοκλασικό της Τσακάλωφ και Δημοκρίτου που δημοπρατείται στις 19 Σεπτεμβρίου η τιμή εκκίνησης είναι 1,1 εκατ. ευρώ και για το κτίριο στη Μητροπόλεως (η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου) η τιμή εκκίνησης είναι τα 3,4 εκατ. ευρώ.
Στην ομάδα δημοπρασιών του Σεπτεμβρίου έχει ενταχθεί και οικόπεδο έξι στρεμμάτων στο Μοσχάτο με έντεκα κτίρια που σήμερα χρησιμοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας ως αποθήκες παλαιών υλικών και παραθαλάσσιο οικόπεδο, εκτός σχεδίου, στη Χαλκιδική, έκτασης 44 στρεμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top