Στουρνάρας: Απέχ��υμε από τον τελικό στόχο οπότε ξεχάστε τις μειώσεις σε φόρους!

Κλείνει οριστικά το θέμα ο υπουργός Οικονομικών

Οριστικά κλείνει το θέμα της μείωσης των φόρων ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα» υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών και διευκρινίζει: «Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. Θα ήταν λάθος να θέσουμε τέτοιο ζήτημα τώρα. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης όπως έχει χαραχθεί από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Οικονομικών».

Όσον αφορά τα έσοδα από την εξομοίωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, τα οποία την περίοδο 2012-2013 μειώθηκαν κατά περίπου 300 εκατ. ευρώ σε σχέση μ�� την περίοδο 2011-2012, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει πως οφείλονται κατά κύριο λόγo στη μείωση της κατανάλωσης λόγω της αδυναμίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο, στο μεγάλο «στοκάρισμα» πετρελαίου θέρμανσης με χαμηλότερη τιμή και στις καλές καιρικές συνθήκες που λειτούργησαν ευνοϊκά για τους καταναλωτές όχι όμως και για τα δημόσια ταμεία!

Μάλιστα, επικαλείται στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν ότι καταπολεμήθηκε το λαθρεμπόριο, αφού αυξήθηκε η κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την απλοποίηση των κριτηρίων και των διαδικασιών για τη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top