N.Χριστοδουλάκης: Ντροπή και κρίμα κυρία Μέρκελ. Μπήκατε στο ευρώ με πλαστά στοιχεία

Ζητά την έξοδο του ΔΝΤ απ'την Ελλάδα ο πρώην ΥΠΟΙΚ

​Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες Γερμανικές εκλογές, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης στέλνει στην κυρία Μέρκελ μια επιστολή-φωτιά, στην οποία εξηγεί πως και η ίδια η Γερμανία μπήκε στο ευρώ με …πλαστά στοιχεία, αφού υπήρχαν πολλά χρέη από τα Γερμανικά νοσοκομεία, τα οποία και μετέτρεψαν σε ανώνυμες εταιρίες όπως ο ίδιος υποστηρίζει!!!!

xristodoulakis-thumb-large.jpg

«Αξιότιμη Καγκελάριε, Τελικά ενδώσατε και σεις στον χυδαίο γερμανικό λαϊκισμό που ανέκαθεν έψαχνε για έθνη-θύματα να εκτονώσει την "ανωτερότητά" του. Με περιφρόνηση στην Ιστορία, μόνο και μόνο για να κερδίσετε μερικές ψήφους παραπάνω, υιοθετήσατε και σεις τις άναρθρες κραυγές της άκρας Δεξιάς και της άκρας Αριστεράς ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται στο ευρώ. Ντροπή και κρίμα κυρία Μέρκελ», αναφέρει στη εισαγωγή της επιστολής του ο Νίκος Χριστοδουλάκης, την οποία δημοσίευσε το Βήμα της Κυριακής.

«Καλό θα ήταν να είστε λιγότερο επικριτική με τον προκάτοχό σας καγκελάριο Σρέντερ και να γί��ετε περισσότερο ευγνώμων. Του οφείλετε τουλάχιστον δύο πράγματα: πρώτον, η δική του φορολογική μεταρρύθμιση και οι συμφωνίες με τα συνδικάτα ήταν εκείνες που έφεραν ξανά επενδύσεις στη Γερμανία και από ελλειμματική χώρα την έκαναν πάλι ανταγωνιστική. Τους καρπούς της πολιτικής Σρέντερ δρέψατε και επιβληθήκατε σήμερα ως ισχυρότερη οικονομία στην Ευρώπη. Δεύτερον, ο Σρέντερ ήταν εκείνος που, μαζί με τον Σιράκ της Γαλλίας και τον Σημίτη ως προεδρεύοντα το 2003 στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αντιτάχθηκαν στα αγγλοαμερικανικά σχέδια εισβολής στο Ιράκ. Η Γερμανία γλίτωσε έτσι όχι μόνο χιλιάδες φαντάρους που θα είχαν σκοτωθεί, αλλά και το στίγμα του εισβολέα που θα την καταδίωκε ακόμα, όπως γίνεται τώρα με τη Βρετανία», συνεχίζει ο πρώην ��πουργός.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Χριστοδουλάκης αφού άφησε αιχμές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, επεσήμανε πως για την περίπτωση της Ελλάδας το μόνο που έγινε είναι ταξινόμηση των αμυντικών δαπανών αξιοποιώντας έτσι την ελαστικότητα των κριτηρίων όπως έκαναν και άλλες χώρες, πχ. η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και το Βέλγιο έτσι ώστε το ευρώ να έχει μεγαλύτερη έκταση και υιοθέτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η καγκελάριος προκειμένου να δικαιολογήσει την συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας και την υψηλή ανεργία, προβάλει τα παραποιημένα στοιχεία με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο κ.Χριστοδουλάκης πιστεύει επίσης πως πρέπει το ΔΝΤ να φύγει από τ��ν Ελλάδα καθώς ευθύνεται για τη φορολογική λαίλαπα που πλήττει την ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

Βίντεο skai

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top