3η του Σεπτέμβρη: Το ΠΑΣΟΚ σβήνει 39 κεράκια και το γιορτάζει με διήμερο συνέδριο

Οι παρουσίες, οι απουσίες και η νέα αρχή για την Κεντροαριστερά

Πρώτη ανάρτηση: 03/09/2013 00:17

Με ένα διήμερο πολιτικό και επιστημονικό συνέδριο, που θα έχει κύριο θέμα του την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα και το ρόλο του ΠΑΣΟΚ σε αυτήν, θα γιορτάσουν οι εναπομείναντες σύντροφοι τα 39 χρόνια από την ίδρυσή του, στις 3 Σεπτεμβρίου 1974.

Παλιά και νέα στελέχη δίνουν ραντεβού αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη 3 και 4 Σεπτεμβρίου- στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» για να θυμηθούν το παρελθόν, να αναλύσουν το παρόν και να ονειρευτούν το μέλλον ….

Στα HOTSPOT του συνεδρίου θα είναι η συνύπαρξη των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου! Υπενθυμίζουμε ότι ο δεύτερος διέγραψε τον πρώτο το 2008 διαμηνύοντας ότι δεν θα ανεχτεί άλλα «ΟΧΙ», με αφορμή τη διαφωνία του κ. Σημίτη στην επιλογή Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα επί της Συνθήκης της Λισσαβόνας.

Η κοινή εμφάνιση του διδύμου πάντως, στέλνει σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, μήνυμα για την ενότητα της δημοκρατικής παράταξης και το μέλλον του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Στην γιορτή του ΠΑΣΟΚ θα βρεθούν επίσης η Βάσ�� Παπανδρέου, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Βασίλης Ράπανος, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Παρασκευάς Αυγερινός, και πολλοί άλλοι.

Ποιοι αρνήθηκαν την πρόταση-πρόσκληση;

H Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση από την τηλεόραση και τα δελτία ειδήσεων, ενώ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος επέλεξε την 3η Σεπτεμβρίου για να εγκαινιάσει τα γραφεία του κόμματός του «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα».

Με αφορμή την 39η επέτειο του ΠΑΣΟΚ ας θυμηθούμε λίγα πράγματα για τον ιδρυτή του και πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου... Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top