Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Συρία, απαιτήσεις τρόικας και στήριξη επιχειρήσεων στην ατζέντα

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση  Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου

Πρώτη ανάρτηση 19.03

Η πιθανή επιχείρηση στη Συρία από έναν συνασπισμό δυτικών κρατών όπως και οι απαιτήσεις της τρόικας βρέθηκαν στο τραπέζι μίας ακόμα συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου, χωρίς να γίνουν δηλώσεις από τον κ. Βενιζέλο κατά την αποχώρησή του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο ζήτημα της επέμβασης από πλευράς ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας, κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν απαραί��ητη πλέον η μία απόφαση του ΟΗΕ για την πραγματοποίηση της επίθεσης εναντίον του καθεστώτος Άσαντ, η οποία θα του στερήσει τη δυνατότητα νέου πλήγματος με χημικά όπλα εναντίον αντικαθεστωτικών. Οι ίδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι δεν έχει ζητηθεί από τη χώρα μας η συμμετοχή της στις επιχειρήσεις.

Τη συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου απασχόλησαν επίσης οι παράπλευρες συνέπειες από μία τέτοια επιχείρηση για τη χώρα μας και η αντιμετώπιση πιθανού κύματος προσφύγων.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συζήτησαν ακόμη για τις απαιτήσεις της τρόικας υπό το πρίσμα της επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος και του πιθανού αποτελέσματος των γερμανικών εκλογών και τις νέες διαπραγματευτικές κινήσεις της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε και το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, όπως επίσης το σχέδιο αναδιάρθρωσης της αμυντικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικές πηγές κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και το ζήτημα της οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top