Άναψαν φωτιές οι «βλαχοδήμαρχοι» του Τσίπρα!

Πυρά απ'τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ– Σκληρή απάντηση και από Μιχελάκη

Άναψαν φωτιές οι «βλαχοδήμαρχοι» του Τσίπρα!

Φωτιές άναψαν οι «βλαχοδήμαρχοι» του Αλέξη Τσίπρα!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του έστειλε μήνυμα στους «πράσινους» δημάρχους να μην… περνούν το κατώφλι του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να τους στηρίξει το κόμμα του, αφήνοντας ανοικτό ενδεχόμενο μόνο για όσους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους έχουν διαφοροποιηθεί εμφανώς από το ΠΑΣΟΚ.

Η αναφορά αυτή του κ. Τσίπρα προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη, ο οποίος δήλωσε ότι τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας «δείχνουν την αντίληψη και τη νοοτροπία του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον θεσμικό της ρόλο και τους ανθρώπους της».

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξαναδιαιρεί τους Δημάρχους ανάλογα με ποια κόμματα τους είχαν υποστηρίξει στις εκλογές» στα πλαίσια αντιλήψεων του ’50 και του ’60, ενώ αναρωτήθηκε αν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας ότι εκτός από τους δημάρχους προσβάλλει και τους πολίτες που τους έχουν εκλέξει. «Εκτός και αν εννοεί ότι η ελίτ των ελλήνων ψηφοφόρων, οι εκλεκτοί, είναι μόνο οι δυνητικοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε ο κ. Ασκούνης.

Στα περί «φθαρμένων βλαχοδημάρχων» απάντησε και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

«Δεν ξέρω ποιο πρότυπο δημάρχου έχει υπόψη του ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Χρησιμοποιώντας, όμως, ύβρεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, προσβάλλει, όχι μόνον την πλειοψηφία των δημάρχων, αλλά και τις πλειοψηφίες των πολιτών που τους επέλεξαν» τόνισε ο κ. Μιχελάκης, κάνοντας επίσης λόγο για διχαστικές αντιλήψεις.

«Τον καλώ να ανακαλέσει τις ύβρεις και να δείξει σεβασμό στους θεσμούς, στους εκλεγμένους δημάρχους και τους δημότες που τους επέλεξαν» κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top