Καλά κρασιά: Σε 20 χρόνια θα πέσει κάτω του 10% η ανεργία!

Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ: Έρχονται «μαύρα» χρόνια στην αγορά εργασίας

Καλά κρασιά: Σε 20 χρόνια θα πέσει κάτω του 10% η ανεργία!

Αυτό που λέμε «καλά κρασιά»!

Τουλάχιστον 20 χρόνια θα χρειαστούν για να πέσει η ανεργία κάτω του 10% και να δημιουργηθούν 1 εκ. θέσεις εργασίας αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του -η οποία θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες- το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ)!

Που σημαίνει πείτε ταυτόχρονα αντίο και στα (όποια) «όνειρα» για μελλοντική άνοδο του κατώτατου μισθού καθώς όπως ορίζει το Μνημόνιο «έως ότου η ανεργία διαμορφωθεί σε ποσοστό κάτω του 10% αναστέλλεται η προσαύξηση του νομοθετικώς καθορισμένου νόμιμου κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για προϋπηρεσία, που συμπληρώνεται μετά την 14.2.2012»!

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι όποιες επενδύσεις γίνουν μεσοπρόθεσμα θα δημιουργήσουν τη λεγόμενη «άνεργη ανάπτυξη», καθώς θα αφορούν σε δραστηριότητες που δεν απαιτούν υψηλό αριθμό απασχολουμένων ή θα είναι υψηλής τεχνολογίας.

Όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, η έκθεση αναφέρει ότι οι μισθωτοί έχουν χάσει περίπου το 1/4 της αγοραστικής δύναμης του εισοδήματος τους από το 2009 έως σήμερα, καθώς οι αποδοχές μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων μειώθηκαν την τελευταία τριετία κατά 41 δισ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top