Πρόκληση και αδιαφορία: Μάζευε αράχνες επί 2 χρόνια η δικογραφία για το Ταμείο Μολυβιάτη!

Σκάνδαλο: Ούτε ευρώ στους πυρόπληκτους από τα 215 εκ. ευρώ!

Πρόκληση και αδιαφορία: Μάζευε αράχνες επί 2 χρόνια η δικογραφία για το Ταμείο Μολυβιάτη!

Από τον Οκτώβριο του 2011 είχε ενημερωθεί η ελληνική Δικαιοσύνη για τις παρατυπίες και τα περίεργα πολιτικά παιχνίδια που έπαιξαν ορισμένοι με τα χρήματα του «Ταμείου Μολυβιάτη» σε βάρος των πυρόπληκτων κατοίκων της Ηλείας και των οικογενειών των θυμάτων που (όπως έχει αναδείξει πολλές φορές το STAR) ουδέποτε έλαβαν ούτε ευρώ από τα 215 εκ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από προσφορές επιχειρηματιών και απλών πολιτών στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Στις 24 Οκτωβρίου 2011 ο δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία Θεόδωρος Βλαγκούλης και ο Επαμεινώνδας Πόθος, πρόεδρος του μαρτυρικού χωριού της Μακίστου, κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, καταγγέλλοντας τις πράξεις και τις παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων που διαχειρίστηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα ζητώντας την τιμωρία τους για παράβαση καθήκοντος και για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως επισημαίνεται στην μηνυτήρια αναφορά, «ο νόμος 3895/2010 ρητά προβλέπει ότι το προϊόν της εκκαθάρισης του καταργηθέντος Ταμείου θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την εκπλήρωση των σκοπών για τους οποίους είχε σχηματιστεί το αρχικό κεφάλαιο εισφορών και δωρεών». Όμως τίποτα από τα ανωτέρω δεν συνέβη, η Ηλεία έμεινε χωρίς να λαμβάνει χρήματα με αποτέλεσμα οι διάφοροι δωρητές να ζητούν πίσω τα χρήματα τους!

Στις 23 Νοεμβρίου 2011 η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, αφού πρώτα έχει λάβει κάποιες καταθέσεις, διαβιβάζει τη δικογραφία στην Εισαγγελία Αθηνών που είναι η πλέον αρμόδια να τη χειριστεί, αλλά η υπόθεση δεν προχωρεί.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος κ. Βλαγκούλης, μόλις τον Φεβρουάριο του 2013 χρεώνουν τη δικογραφία σε δικαστικό λειτουργό: «Οι ευθύνες είναι τεράστιες καθώς επί δύο συνεχόμενα χρόνια οι δικαστικές αρχές της Αθήνας είχαν κλεισμένη στα συρτάρια τους τη συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά την τύχη των χρημάτων που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους Ηλείας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top