Βάζουν χέρι στις καταθέσεις μας και μάλιστα με διαδικασία-εξπρές!

Χωρίς προειδοποίηση θα εξαφανίζει η εφορία οφειλόμενα ποσά από λογαριασμούς!

Με διπλή τακτική θα προσπαθήσει το υπουργείο Οικονομικών τους επόμενους τέσσερις μήνες να αυξήσει τα έσοδά του, τα οποία παρουσιάζουν σημαντική καθυστέρηση.

Έτσι, από τη μία, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και διαθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς (ανεξάρτητα εάν είναι από μισθούς ή συντάξεις) έως 1.00 ευρώ θα κατάσχονται χωρίς προειδοποίηση και, από την άλλη, το ΣΟΔΕ προχωράει σε πάγωμα και στη συνέχεια σε κατάσχεση λογαριασμών όσων μεγαλοϊδιοκτητών πολυτελών κατοικιών στα νησιά τα ενοικιάζουν χωρίς αποδείξεις.

Ήδη, στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2013 η υστέρηση στα έσοδα ξεπέρασε τα 600 εκ. ευρώ έναντι των αρχικών στόχων του προϋπολογισμού.

Μπροστά, λοιπόν, σε αυτή την αρνητική προοπτική αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών ότι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν τις έχουν ρυθμίσει αλλά έχουν καταθέσεις ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ, να κατάσχεται ένα μέρος τους ή ολόκληρο το πόσο αν πρόκειται για μεγάλη οφειλή!

Για παράδειγμα, εάν κάποιος δεν έχει λογαριασμό μισθοδοσίας αλλά η εταιρεία όπου εργάζεται του καταθέτει τα χρήματα σε ένα κλασικό λογαριασμό ταμιευτηρίου ή αν κάποιος τραβήξει τα χρήματα του από έναν λογαριασμό μισθοδοσίας για να τα καταθέσει σε άλλον λογαριασμό, τότε ανά πάσα στιγμή η Εφορία μπορεί να ζητήσει την κατάσχεσή τους!

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, είναι χαρακτηριστική η «ατάκα» από κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που υποστηρίζει ότι πρέπει όλοι όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές να τις πληρώσουν: «Ας δώσουν ακόμη και 15 ευρώ το μήνα»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top