Ακούει η κα Μέρκελ; «Συνυπεύθυνη η Γερμανία για τη δυστυχία της Ελλάδας»!

Τι λέει για Ελλάδα ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εργασίας

«Έχει και η Γερμανία ευθύνη για τη δυστυχία της Ελλάδας»!

Αυτό δηλώνει ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας Πασκάλ Λαμί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Welt am Sontag».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βερολίνο δεν ήλεγξε λεπτομερώς τα βιβλία κατά την ένταξη της χώρας μας ενώ αργότερα άμβλυνε το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο Λαμί εκτιμά ότι πρέπει να καλύψει μια χαμένη δεκαετία, ενώ για το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» δηλώνει ότι «αποφασιστικής σημασίας είναι το εάν η διαδικασία μετάβασης θα είναι επιτυχής».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας συνεχίζει λέγοντας πως ο δρόμος τον οποίο πρέπει να καλύψει η Ελλάδα «θα είναι δυσκολότερος από μία επανάσταση», ενώ όσον αφορά την ευρωζώνη εκτιμά ότι χρειάζεται αίσθημα αλληλεγγύης για να προχωρήσει η πολιτική ένωση: «Είναι αποφασιστικής σημασίας εάν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι νιώθουν υποχρεωμένοι από έναν κοινό πολιτισμό να αναπτύξουν αίσθημα αλληλεγγύης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top