Κινδυνεύουν σπίτια: Πολύ αυστηρό το νέο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Μόνο η πρώτη κατοικία σώζεται και... αυτή για λίγους

Κινδυνεύουν σπίτια: Πολύ αυστηρό το νέο σχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Μόνο η πρώτη κατοικία για τους οικονομικά αδύνατους προστατεύεται από το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς και για αυτούς ακόμα μόνο αν τα χρέη τους προς δάνεια και κάρτες δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

Τα κριτήρια που αναφέρονται στο σχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στην τρόικα στο τέλος Σεπτεμβρίου, είναι πολύ αυστηρά και βγάζουν στο «σφυρί» χωρίς «δεύτερη κουβέντα» εξοχικά, επαγγελματικά ακίνητα, δεύτερο σπίτι κλπ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 7.000 ακίνητα θα βγουν σε πλειστηριασμό από τον πρώτο κιόλας μήνα, καθώς καταργείται η διάταξη για την προστασία όλων των ακινήτων αξίας ως 200.000 ευρώ.

Επιπλέον, για την κύρια κατοικία, εφόσον αυτή είναι και μοναδική, θα καθιερωθούν νέα κριτήρια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρχει προστασία για τα ακίνητα ως 150.000 αντικειμενικής αξίας, ενώ θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια.

Τέλος, θα παραμείνει σε ισχύ το πλαφόν των 20.000 ευρώ για χρέη σε καταναλωτικά δάνεια και κάρτες, ενώ για χρέη από 20.000 ευρώ και πάνω δεν υπάρχει κάποια προστασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top