Δίκη Τσοχατζόπουλου: Λύγισε ο Σμπώκος.Ζητούσε κλαίγοντας συγγνώμη και έλεγε μαντινάδες

Τι είπαν στις απολογίες τους:Κωνσταντάτος,Χατζηνικολάου, Καρατζάς

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Λύγισε ο Σμπώκος.Ζητούσε κλαίγοντας συγγνώμη και έλεγε μαντινάδες

​Με δάκρυα στα μάτια, μαντινάδες, στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη και αναφορές στον Χιλιανό συγγραφέα και ποιητή Πάμπλο Νερούδα, απολογήθηκε για δεύτερη ημέρα ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών και στενός συνεργάτης του Ά.Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Σμπώκος για την υπόθεση με τις μίζες από τα υποβρύχια.

Ο κ. Σμπώκος ζήτησε - κλαίγοντας - συγγνώμη από την οικογένεια του, τη γυναίκα του και τον γιο του, αποδεχόμενος την ευθύνη, την οποία χαρακτήρισε «πυρκαγιά που θα καίει τη γυμνή ζωή του από εδώ και μπρος»

Ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών αρχικά έκανε ένα flash back στη ζωή του, ανατρέχοντας στα φτωχά παιδικά του χρόνια στα Ανώγεια, ενώ μίλησε και για την ταπείνωση που έχει δεχτεί από φίλους, συγχωριανούς, απλούς γνωστούς.

Ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις για τις συμβάσεις που αφορούν στα εξοπλιστικά, τονίζοντας μάλιστα το αδιάβλητο των διαδικασιών για τα υποβρύχια.

«Όποιος τολμήσει να πάει σε επιτροπή 15-20 αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και να πει "έλα δω, βάλε αυτό, βγάλε εκείνο", έχει αυτοκτονήσει. Θα τον διασύρουν την επομένη» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Σμπώκος υπογράμμισε το ταυτόσημο των αποφάσεων του Συμβουλίου Άμυνας και του ΚΥΣΕΑ, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα ότι το ΚΥΣΕΑ θα μπορούσε να έχει διαφοροποιηθεί.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως από το 2010 οι σχέσεις του με τον Α. Τσοχατζοπουλο είχαν διαρραγεί απο πράγματα ακατανοητα. "Φίλοι δεν γίναμε ποτέ με τον Άκη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σμπώκος, προσθέτοντας ότι δεν πήγε ούτε στο γάμο του.

Ο κ. Σμπώκος έκλεισε την απολογία του με μαντιναδα λέγοντας: «Σεισμοί, φωτιές, εξοπλισμοί -είναι όλη η ζωή μου -δεν θέλω χάρη από σας - μόνο δικαίωσή μου».

Πυρά Κωνσταντάτου κατά Ζήγρα

Η απολογία του Γ. Σμπώκου διακόπηκε λόγω κόπωσης και σειρά έλαβε ο κατηγορούμενος δικηγόρος Γ. Κωνσταντάτος ο οποίος επιτέθηκε στον ξάδελφο και πρώην στενό συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου,Ν. Ζήγρα:

«Ποτέ ο Ζήγρας, από το 1996 έως το 2009 δεν μου άφησε κάποιο υπαινιγμό για τον Τσοχατζόπουλο και για λογαριασμούς στην Ελβετία. Καλύτερα να μου είχαν κοπεί τα χέρια παρά να είμαι σήμερα σ' αυτήν την κατάσταση. Ο Ζήγρας πάντα μου έδινε την εντύπωση ότι είναι ένας αξιοπρεπής επιχειρηματίας», είπε χαρακτηριστικά.

Σπ. Χατζηνικολάου: Λειτουργούσα κατ΄εντολή του Ζήγρα

Νωρίτερα απολογήθηκε ο κύπριος δικηγόρος Σπύρος Χατζηνικολάου που κατηγορείται για την εμπλοκή του στην σύσταση και σε συμβόλαια αγοραπωλησιών της ΤΟΡΚΑΣΟ. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι λειτουργούσε ως νομικός κατ΄ εντολή του κ. Ζηγρα, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα για ανάμειξη του πρώην υπουργού.

Νίκος Καρατζάς: Μου κάνει φάρσα ο θεός

Σήμερα απολογήθηκε και ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Νίκος Καρατζάς ο οποίος χαρακτήρισε "φάρσα του θεού" το ότι βρέθηκε κατηγορούμενος στην υπόθεση.

Ο κ. Καρατζάς κατηγορείται για την πώληση μετοχών της ΙΑΝΟΣ σε εταιρία ��ου αποδείχθηκε ότι σχετίζεται με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Όπως αναλυτικά γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, σήμερα απολογήθηκε και η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, η οποία δήλωσε «ΑΘΩΑ»

Οι απολογίες θα ολοκληρωθούν την Τρίτη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top