Τα είπαν μιάμιση ώρα Σαμαράς-Βενιζέλος: Ορατό το ενδεχόμενο μιας εισβολής προσφύγων από Συρία

Επιθυμεί πολιτική λύση η Ελλάδα αλλά θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της

Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην περιοχή και το πιθανό ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συμφώνησαν πως η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση επιθυμεί να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για πολιτική λύση, ωστόσο εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα καθώς δεν είναι διόλου απίθανη μια στρατιωτική επέμβαση της Δύσης.

Η Ελλάδα, σε περίπτωση ΝΑΤΟϊκής επέμβασης, θα εφαρμόσει όσα απορρέουν από τις διεθνείς υποχρεώσεις της, δηλαδή σε περίπτωση αιτήματος να δώσει τη δυνατότητα διέλευσης και χρήσης των ΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Παράλληλα, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν ότι η χώρα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο εισβολής προσφύγων από τη Συρία το επόμενο διάστημα.

Στη συνάντηση, τέθηκε παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα και το θέμα της ΕΑΣ αλλά και των ΛΑΡΚΟ-ΕΛΒΟ, ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν και για την προγραμματική συμφωνία.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα και εκτός απροόπτου θα παρουσιαστεί τότε η νέα προγραμματική συμφωνία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top