Βγήκαν οι βάσεις και η Χρυσή Αυγή ξεσπά κατά των μουσουλμάνων φοιτητών

«Μπαίνουν στις καλύτερες σχολές με κάκιστη βαθμολογία. Αυτό είναι ρατσισμός»!

Με τους μουσουλμάνους φοιτητές τα έβαλε η Χρυσή Αυγή, σήμερα που ανακοινώθηκαν οι βάσεις των σχολών.

Το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου τα έβαλε με τη ρύθμιση που επιτρέπει στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης να εισέρχονται σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με πολύ χαμηλότερη βαθμολογία απ’ ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό» μέτρο, για ρατσισμό εις βάρος των υπολοίπων μαθητών και ζητά την κατάργησή της συγκεκριμένης ρύθμισης που επιτρέπει να μπαίνουν οι Έλληνες μουσουλμάνοι σε σχολές όπως η Ιατρική και η Νομική Αθήνας με βαθμό 11 και 8 αντίστοιχα…

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

«Η Χρυσή Αυγή απαιτεί να καταργηθούν άμεσα τα προνόμια των μουσουλμάνων στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Είναι αντισυνταγματικό και αναξιοκρατικό να εισάγονται σε ανώτατες σχολές μαθητές με κάκιστη βαθμολογία λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων. Η συγκεκριμένη διάκριση είναι απαράδεκτη και καλλιεργεί τον ρατσισμό στην ελληνική κοινωνία. Ας σημειωθεί πως στις φετινές βάσεις η κυβέρνηση έκρυψε τον όρο "μουσουλμάνοι" μέσα στο εύηχο "κοινωνικά κριτήρια".

Ειδικοί σύμβουλοι του υπουργείου παιδείας εισηγήθηκαν αυτό το φθηνό τέχνασμα με σκοπό να περιοριστεί η διαρροή ψηφοφόρων προς την Χρυσή Αυγή"».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top