Τι αποφάσισαν Βενιζέλος- Αβραμόπουλος για την Συρία;

Σύγκλιση της Ολομέλειας ζητά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ο Α.Τσίπρας

Τι αποφάσισαν Βενιζέλος- Αβραμόπουλος για την Συρία;

Πρώτη δημοσίευση:10:15

Οι εξελίξεις στη Συρία και η προετοιμασία της Ελλάδας σε ενδεχόμενη επέμβαση βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκτακτης συνάντησης ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλο και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, το πρωί της Πέμπτης στις 11 στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία και ψυχραιμία τις εξελίξεις στη Συρία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, στο υπ. Εξωτερικών.

Η χώρα, είπε ο κ. Βενιζέλος καλείται να παίξει ρόλο σταθερότητας, ενώ επανέλαβε ότι είναι "ειδεχθές έγκλημα" η χρήση χημικών όπλων που καταδικάζεται από την διεθνή κοινότητα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε πως πρέπει να διατηρηθεί η πολιτική διαδικασία, δηλαδή να συνεχιστεί ο πολιτικός διάλογος, ξεκαθαρίζοντας πάντως οι ΗΠΑ δεν έχουν θέσει κάποιο συγκεκριμένο αίτημα στην Ελλάδα.

«Έχουμε ξεκάθαρο ρόλο και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις διεθνείς συμβατικές μας υποχρεώσεις», δήλωσε από την πλευρά του ο Δημ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει σε ένα περιβάλλον σταθερότητας.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Μετά την Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε χθες να συζητηθεί το θέμ�� στη Βουλή –και μάλιστα με έκτακτη σύγκλιση της Ολομέλειας .

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε προσωπικά τον πρωθυπουργό να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο ζήτημα της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία και, κυρίως, για τη διάθεση των βάσεων.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top