Να και κάτι καλό: Επισπεύδεται η επιστροφή φόρου

Θα συμψηφίζονται τα χρέη των ιδιωτών με τις οφειλές του Δημοσίου

Να και κάτι καλό: Επισπεύδεται η επιστροφή φόρου
Να και κάτι κάλο: Θα συμψηφίζονται τα χρέη των ιδιωτών με τις οφειλές του Δημοσίου.

Οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών δίνουν αγώνα δρόμου προκειμένου να περιληφθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο του Σεπτεμβρίου ρύθμιση με την οποία θα επεκτείνεται σ�� όλο τον δημόσιο τομέα η δυνατότητα συμψηφισμού των φορολογικών οφειλών και απαιτήσεων μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φόροι, ληξιπρόθεσμες οφειλές και χρέη σε διαδικασίας ρύθμισης θα συμψηφίζονται αυτεπάγγελτα με ποσά που οφείλει το Δημόσιο στους φορολογούμενους.
Με τον τρόπο αυτό και θα μειωθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα που ανέρχονται σήμερα στα 7 δισ. ευρώ και θα δοθεί μεγάλη ταμειακή ανάσα σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Εντολή για γρήγορη επιστροφή φόρου

Μετά την διαπίστωση ότι οι επιστροφές φόρου «παίρνουν» μέχρι και 2,5 χρόνια, οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών έδωσαν εντολή σε όλες τις εφορίες της χώρας να επισπευτούν οι επιστροφές φόρων.

Στην παρούσα φάση οι απλήρωτες αιτήσεις ΦΠΑ φτάνουν το 1 δις ευρώ με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας να ζορίζονται πολύ, αφού υπολογίζουν σε αυτά τα χρήματα, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις καθυστερούν έως και 887 ημέρες.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top