Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη Συρία ζητά ο Τσίπρας

«Να μας ενημερώσει ο πρωθυπουργός: Δέχεται πιέσεις η χώρα;»

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για τη Συρία ζητά ο Τσίπρας

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να ενημερώσει ο πρωθυπουργός τις κοινοβουλευτικές ομάδες ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Οι δραματικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και η προετοιμασία στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, καθιστά απαραίτητη την ενημέρωση των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικού λαού από τον Πρωθυπουργό» αναφέρει σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κ. Τσίπρας.

«Η ενημέρωση κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χώρα δέχεται πιέσεις και αιτήματα, ώστε να διευκολύνει τη στρατιωτική επέμβαση» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ολέθριες οι συνέπειες από επέμβαση της Ελλάδας στην Συρία

Την αντίθεσή του με εμπλοκή της Ελλάδας σε επέμβαση στη Συρία επανέλαβε, εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρει την Ελλάδα εμπλεκόμενη, με οποιαδήποτε μορφή, έμμεσα ή άμεσα, που θα διευρύνει στην περιοχή γεωπολιτικές αποσταθεροποιήσεις με τεράστιους κινδύνους ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη» αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Μόνο ο συριακός λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει με ειρηνικά, ��ολιτικά μέσα τον άμεσο τερματισμό ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να στηρίξει αυτήν την μοναδική οδό» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει η χώρα μας να γίνει μέρος μιας τυχοδιωκτικής πολεμικής σύγκρουσης, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top