«Κύριοι πολιτικοί της Ελλάδας, είστε ανίκανοι»!

Επίθεση του Spiegel: Δεν κάνουν τίποτα αν δεν τους εκβιάσει η τρόικα!

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και συγκεκριμένα κατά της πολιτικής ηγεσίας εξαπέλυσε το Spiegel χαρακτηρίζοντας τους Έλληνες πολιτικούς «ανίκανους»!

Σε άρθρο του, το γερμανικό περιοδικό αναφέρει πως οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί και οι Φιλανδοί αναγκάζονται «να ρισκάρουν δισεκατομμύρια για τους Έλληνες, τους Πορτογάλους και τους Ιρλανδούς» και τονίζει πως όλα τα κράτη-μέλη ξόδευαν περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν καθώς απουσίαζε μια ισχυρή πολιτική στην ευρωζώνη και την ΕΕ.

Παράλληλα, το Spiegel επιτίθεται και στον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο τονίζει ότι εφαρμόζει τη θεωρία του πολιτικού επιστήμονα Ρόμπερτ Πούτμαν πως «οι πολιτικοί πρέπει να ''πουλούν'' τους στόχους τους, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό». Ωστόσο, επισημαίνει ότι συχνά ο ένας στόχος είναι αντίθετος με τον άλλο, όπως πχ. «όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός υποστηρίζει πως προσωπικά είναι κατά των δρακόντιων περικοπών του προϋπολογισμού, αλλά τον αναγκάζουν οι Ευρωπαίοι εταίροι του».

Αναφερόμενο στις μεταρρυθμίσεις, το γερμανικό περιοδικό τόνισε πως «η πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι ανίκανη να τις πραγματοποιήσει χωρίς πιέσεις από το εξωτερικό» και υπογραμμίζει πως λειτουργεί μόνο υπό καθεστώς εκβιασμού: «Η πίεση αυτή αποδίδει μόνο όταν τους δίνουμε την βοήθεια κομμάτι-κομμάτι. Γιατί οι Ελληνες πολιτικοί να μπορούν να επιβάλλουν δημοσιονομική πειθαρχία ή να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις όταν ξέρουν ότι μπορούν να υπολογίζουν στην απεριόριστη πίστωση από το εξωτερικό; Η απειλή της παύσεως πληρωμών είναι το μόνο όπλο της Τρόικα, όταν επισκέπτεται την Αθήνα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top