Σκάνδαλο μεγατόνων στο Δημόσιο: Προσελήφθησαν 100.000 με πλαστά δικαιολογητικά!

Γρηγοράκος: «Όταν Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δεν γίνεται δουλειά»

Σκάνδαλο μεγατόνων κρύβεται πίσω από τις προσλήψεις των τελευταίων ετών στο Δημόσιο αφού σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο περίπου 100.000 υπάλληλοι έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά!

«Το ΑΣΕΠ δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει ελέγχους. Οι φορείς έκαναν τις προσλήψεις με κριτήρια ΑΣΕΠ. Σε τόσο μεγάλο αριθμό ήταν αδύνατο να κάνει τον έλεγχο. Τους διαγωνισμ��ύς που έκαναν δήμοι, νομαρχίες, διάφοροι φορείς, γίνονταν με κριτήρια ΑΣΕΠ» δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος στο Mega, ο οποίος υπογράμμισε ότι από το 2004 έως το 2009 έγιναν 850.000 προσλήψεις, εκ των οποίων ένα ποσοστό άνω του 10% «με πλαστά στοιχεία, που δεν έχουν ελεγχθεί από τον ΑΣΕΠ»!

Ο ίδιος, μιλώντας για τα ξενόγλωσσα πιστοποιητικά, συμπλήρωσε ότι «κάποιοι φρόντισαν με μια φωτιά στο ΔΙΚΑΤΣΑ να εξαφανίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία», ενώ υπογράμμισε ότι «τα πιστοποιητικά που έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ είναι πολύ μικρότερος αριθμός που έχουν εκδοθεί από αυτά τα ινστιτούτα ξένων γλωσσών».

Πάντως, ο κ. Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται οργάνωση και χρόνος για να ελεγχθούν όλα τα πιστοποι��τικά των δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top