Απολογία Άκη-μέρα 3η: Δεν δωροδοκήθηκα, στοχοποιήθηκα από τον… Παπανδρέου

«Πλαστές οι χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο γραφείο μου»

Απολογία Άκη-μέρα 3η: Δεν δωροδοκήθηκα, στοχοποιήθηκα από τον… Παπανδρέου

​Συνεχίστηκε σήμερα για τρίτη ημέρα η απολογία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τις μίζες από τα εξοπλιστικά.

Ο κ.Τσοχατζόπουλος επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και σε στελέχη των media, για την «επικοινωνιακή επίθεση» που έστησαν όπως είπε εις βάρος του.

Ο πρώην υπουργός επανέλαβε πως το θέμα είναι «πολιτικό»,

«Είστε και εσείς κάτω από αυτήν την επιρροή, δυστυχώς πλανάται από πάνω μας τέτοιο κλίμα και τέτοια παρέμβαση από έξω. Να φροντίσουμε να αντιμετωπίσουμε το έξωθεν κλίμα» είπε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος στους δικαστές.

Ο κατηγορούμενος τόνισε για ακόμη μια φορά πως δεν υπήρξαν δωροδοκίες, είπε ότι είναι στοχοποιημένος, ενώ σε ερωτήσεις που του υπέβαλε ο εισαγγελέας του απάντησε: «Με κουτσομπολιά θα με αγγίξετε κύριε Εισαγγελέα; Εχω πει και έχω αποδείξει ότι δεν δωροδοκήθηκα. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Αναφερόμενος στα υποβρύχια, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου λέγοντας πως η FERROSTALL για τα υποβρύχια δωροδόκησε με 70-80 εκ. ευρώ γενικά και αόριστα.

«Η απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου που ασχολήθηκε με αυτή την υπόθεση αναφέρεται σε συγκεκριμένους Έλληνες και ξένους, μη πολιτικά πρόσωπα, που συμμετείχαν στον λεγόμενο "κύκλο προσευχής" που ελέγχονται ποινικά και από την ελληνική Δικαιοσύνη που ερευνά την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Αίσθηση προκάλεσαν, κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της πολιτικής αγωγής, οι ισχυρισμοί του κ. Τσοχατζόπουλου πως «κάποιες χειρόγραφες σημειώσεις του που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του είναι πλαστές και δεν του ανήκουν»

Τσοχατζόπουλος: Είναι προσωπικά δεδομένα αυτά

Πολιτική Αγωγή: Ο κατηγορούμενος οφείλει να απαντήσει

Τσοχατζόπουλος: Είναι φαντασιώσεις. Είναι πλαστά

Πολιτική Αγωγή: Δεν τα έχετε προσβάλλει ως πλαστά

Τσοχατζόπουλος: Διαχειρίζεστε κλοπιμαία. Έχετε μένος κατ' εντολή του εντολοδόχου σας

Πολιτική Αγωγή: Εσείς έχετε μένος κατά της Δικαιοσύνης

Ο κ. Τσοχατζόπουλος επανέλαβε ότι ο εξάδελφός του είναι άρρωστος και χρήζει ιατρικής φροντίδας, προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Ζήγρα ο οποίος απευθυνόμενος στον πρώην Υπουργό είπε: «ο άνθρωπος πάσχει από το σύνδρομο του ψεύδους.»

Ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός ολοκλήρωσε την απολογία του, ενώ αυτή την ώρα στο δικαστήριο απολογείται ο κατηγορούμενος Παντελής Ζαχαριάδης, ο οποίος εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης υπεράκτιας εταιρείας.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top