ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Λαμιώτης … ο Σόιμπλε!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεύτερη "πατρίδα" του Γερμανού ΥΠΟΙΚ η πόλη «Μακρακώμη»

Μάλλον δεν θα το ξέρετε, αλλά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι επίτιμος δημότης της Μακρακώμης Φθιώτιδος!!!!

Σύμφωνα με τον τέως δήμαρχο της πόλης, Μιλτιάδη Ριγάκο, το 1991 ως υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κολ, ο Σόιμπλε δώρισε στον δήμο Μακρακώμης ένα πυροσβεστικό όχημα!!!

Τον επόμενο χρόνο, όπως γράφει η Καθημερινή, όταν πια ο Σόιμπλε είχε φύγει από το υπουργείο και ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, ο δήμος προκειμένου να ανταποδώσει την χειρονομία, του απένειμε το δίπλωμα και το μετάλλιο της πόλης, τα οποία παρέλαβε εκπρόσωπός του σε τελετή στο δημαρχείο Μακρακώμης!!!

Δεν αποκλείεται ο ίδιος να μην έμαθε ποτέ ότι είναι επίτιμος δημότης Μακρακώμης…γιατί αν το ήξερε ίσως και να μας αντιμετώπιζε με λιγότερη σκληρότητα !

Λίγα λόγια για την Μακρακώμη!

Είναι χτισμένη στις νότιες πλαγιές της δυτικής Όθρυος και σε υψόμετρο 280 μ., δεσπόζει συγκοινωνιακά, διοικητικά και οικονομικά, προσφέροντας αισθητική απόλαυση στον επισκέπτη, με θέα στο Σπερχειό ποταμό και την κοιλάδα του. Φιλοξενεί ιστορία, πολιτισμό και συνάμα σύγχρονη υποδομή και γραφικό χρώμα. Ο πληθυσμός της ανέρχετ��ι περίπου στους 3000 κατοίκους. Βρίσκεται 31χλμ δυτικά της Λαμίας, 500μ περίπου βόρεια του Σπερχειού ποταμού και αποτελεί Δήμο του νομού και επαρχίας Φθιώτιδας.

Στην εύφορη πεδιάδα της Μακρακώμης καλλιεργούνται σιτιρά, κηπευτικά, δημητριακά και μποστανικά. Ιδιαίτερα αναπτυγμένη είναι η καλλιέργεια καπνού, βάμβακος, φυστικιών και ακτινιδίων. Παράλληλα είναι ανεπτυγμένη η κτηνοτροφία και η πτηνοτροφία.

Είναι γνωστή για τις τριήμερες Aποκριάτικες εκδηλώσεις στη Mακρακώμη. Έχει μεγάλο πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος , ενώ τα καλοκαίρια πραγματοποιούνται μουσικές βραδιές, αφιερώματα, εκθέσεις και θεατρικά δρώμενα.

και νοστιμότατα λουκάνικα με την παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής. Kρασί και τσίπουρο από τα ορεινά αμπέλια της Mακρακώμης, της Tσούκας και του Πλατυστόμου. Φημισμένα είναι τα ακτινίδια του Kαστρίου και τα κελυφωτά φυστίκια της Μάκρης.

Δείτε σχετικό ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top