Ανησυχία στην κυβέρνηση για Συρία: Διαψεύδεται ότι ζητήθηκαν διευκολύνσεις από ΗΠΑ

Σε συνεχή επικοινωνία Σαμαράς-Βενιζέλος

Ανησυχία στην κυβέρνηση για Συρία: Διαψεύδεται ότι ζητήθηκαν διευκολύνσεις από ΗΠΑ

Με ανησυχία παρακολουθεί η Αθήνα τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία, καθώς τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από τη γειτονιά μας.

Ο Πρωθυπουργός συζήτησε το φλέγον θέμα, που αγγίζει και τη γειτονιά μας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί «προπύργιο σταθερότητας και ασφάλειας» για την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση διαψεύδει ότι η Ουάσιγκτον ζήτησε να της παράσχουμε διευκολύνσεις για το ενδεχόμενο επέμβασης σε Σούδα και Καλαμάτα. «Ουδέποτε υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα» τόνισαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές στο STAR.

Ωστόσο, αν τελικά υπάρξει επέμβαση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα μας ζητήσουν να τηρήσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και να τους παρέχουμε διευκολύνσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως με το γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κάθριν Άστον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top