Διαβάστε στο star.gr: Ανοίγει το θέμα της φορολογίας καυσίμων η κυβέρνηση

«Απέτυχε φορολογικά το μέτρο, να καταργηθεί» το μήνυμα σε τρόικα

Διαβάστε στο star.gr: Ανοίγει το θέμα της φορολογίας καυσίμων η κυβέρνηση

Ένα ακόμη επιχείρημα στα χέρια της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα αποτελεί το υποχρεωτικό σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων που εφαρμόζεται στα πρατήρια όλης της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, πολλά στελέχη της κυβέρνησης τάσσονται υπέρ της άποψης να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα μείωση της φορολογίας στα καύσιμα. Όπως τονίζουν το μέτρο δεν έχει αποδώσει ικανοποιητικά στα έσοδα και έχει στην ουσία αποτύχει.

Χαρακτηριστικά του κλίματος είναι η στάση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία απευθυνόμενη σε μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας του Καταναλωτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που βρίσκονται στην Αθήνα τόνισε πως δεν γίνεται να πιέζονται οι Έλληνες μέχρι τελικής πτώσεως. Η κα Μπακογιάννη, μάλιστα, ζήτησε ευθέως να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Μείωση του φόρου, όμως, ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του, αναδεικνύοντας τα ανθρωπιστικά αλλά και τα περιβαλλοντικά ζητήματα που προήλθαν από τη στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικούς και αμφιλεγόμενους τρόπους θέρμανσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top