Βγάζει λαβράκια η απογραφή: 100.000 (!) διαγράφ��καν από τον ΟΠΑΔ!

Ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου η διαδικασία-Έχει απογραφεί μέχρι τώρα το 65%

Λαβράκια βγάζει η απογραφή του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Ο ΟΠΑΔ προχώρησε στη διαγραφή 96.680 ατόμων από τους «καταλόγους» του καθώς επρόκειτο για ασφαλισμένοι άλλων Ταμείων, για άτομα που δεν πληρούν τα κριτήρια και για άτομα που είχαν ασφαλιστεί στο παρελθόν αλλά πλέον δε ζουν.

Εξ αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία (88.295) ήταν έμμεσα ασφαλισμένοι.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής απογραφής ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου και με βάση τα στοιχεία μέχρι στιγμής έχουν απογραφεί 959.223 ασφαλισμένοι (το 65% του συνόλου των ασφαλισμένων).

Η διαδικασία έχει ως εξής:

• Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών απογράφουν τους υπαλλήλους τους και θεωρούν τα βιβλιάρια αυτών και των ανήλικων τέκνων τους, των οποίων η θεώρηση δεν απαιτεί προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (πχ πιστοποιητικά σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις, Ε1 κ.ο.κ.).

• Το πλήθος των ασφαλισμένων που οφείλει να προσέλθει στα καταστήματα του Οργανισμού αφορά σε θεωρήσεις βιβλιαρίων έμμεσων μελών των εν ενεργεία ασφαλισμένων, για τα οποία απαιτείται προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων (ενήλικα τέκνα που δικαιούνται ασφάλισης, σύζυγοι κ.λπ.).

Επιπλέον, η απογραφή-θεώρηση των συνταξιούχων ασφαλισμένων του Δημοσίου καθώς και των έμμεσων μελών αυτών πραγματοποιείται στις κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού και στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top