Ορέγονται αεροδρόμια & λιμάνια οι Γερμανοί: «Να μπουν ως εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος»!

«Υπάρχει κρατική περιουσία πολλών εκ. ευρώ» τονίζουν οι Γερμανοί βιομήχανοι!

Ορέγονται αεροδρόμια & λιμάνια οι Γερμανοί: «Να μπουν ως εγγυήσεις για το ελληνικό χρέος»!
Έχουν διατυπώσει την συγκεκριμένη πρόταση στο παρελθόν και επανέρχονται τώρα που έχει ανάψει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος στη Γερμανία ενόψει εκλογών.
Οι Γερμανοί βιομήχανοι ορέγονται ελληνικά αεροδρόμια και λιμάνια καθώς εισηγούνται εκ νέου την υπαγωγή ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στον ESM ως εγγύηση για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της!
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, o επικεφαλής του συνδέσμου, Ούλριχ Γκρίλλο δήλωσε στην εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine πως «στην Ελλάδα υπάρχει κρατική περιουσία αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για παράδειγμα επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, λιμάνια, αεροδρόμια ή άλλα ακίνητα». Στη συνέχεια, μπήκε στο… παρασύνθημα τονίζοντας πως αυτά τα περιουσιακά στοιχεία πρέπει να μεταφερθούν στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης ESM, ώστε, αν η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει τα χρέη της, οι πιστωτές να διασφαλίσουν τα χρήματά τους μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, «όταν μία επιχείρηση κηρύττει πτώχευση, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστωτές παραιτούνται από τις αξιώσεις τους, τουλάχιστον εωσότου ο διαχειριστής της πτώχευσης να εξετάσει τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και να αποφανθεί σχετικώς».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top