Κυρ.Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ένα μόνιμο καθεστώς κινητικότητας

"Πιθανόν να ζητηθεί παράταση για το δεύτερο κύμα κινητικότητας"

​Την ανάγκη ενός μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας με διαφάνεια και κανόνες υπογράμμισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Πρωινό του Mega.

O κ.Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί παράταση για το δεύ��ερο κύμα της κινητικότητας μετά από σχετική διαπραγμάτευση με την τρόικα.

«Eίναι κάτι το οποίο θα το δούμε. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε βεβιασμένες κινήσεις. Είναι κάτι το οποίο θα το συζητήσουμε σε ένα μήνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πάντως ένα μικρό ποσοστό απολύσεων θα προέλθει από τη δεξαμενή της κινητικότητας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι απολύσεις θα προέλθουν επίσης από τους πειθαρχικά ελεγχόμενους υπάλληλους αλλά και από υποθέσεις συμβασιούχων του Δημοσίου και των ΟΤΑ που παραμένουν στη δουλειά τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων.

Ο κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2013 έχουν οδηγηθεί εκτός Δημοσίου 226 υπάλληλοι, μετά από πειθαρχικό έλεγχο, ενώ εκτίμησε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το τέλος του έτους.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε εξάλλου πως όσο πιο συνεπής είναι η χώρα σε ό,τι αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί τόσο θα ισχυροποιείται η θέση της στη διαπραγμάτευση, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία του όσον αφορά τα επόμενα κρίσιμα test με την τρόικα!

«Πιστεύω ότι το κλίμα το Σεπτέμβριο θα είναι πολύ καλύτερο από το κλίμα στο οποίο έγινε η διαπραγμάτευση στις αρχές Ιουνίου», σημείωσε ο υπουργός, εν όψει του νέου ελέγχου της τρόικας. «Εύχομαι να είναι μια επίσκεψη ρουτίνας η οποία θα διαπιστώσει ότι η χώρα μας εκπληρώνει τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει», πρόσθεσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top