Διεκδίκησε και ΕΣΥ μία από τις 50.000 νέες θέσεις εργασίας!!!!

Παρουσιάζεται το πρόγραμμα για την στήριξη της απασχόλησης

Διεκδίκησε και ΕΣΥ μία από τις 50.000 νέες θέσεις εργασίας!!!!

Το «Πρόγραμμα 50.000 θέσεων για την Κοινωφελή Εργασία» παρουσιάζουν σήμερα, Τρίτη οι υπουργοί Εργασίας, Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Στην παρουσίαση θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) και η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, καθώς και ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Αν και το εν λόγω πρόγραμμα έχει νομοθετηθεί από τον περασμένο Απρίλιο, εντούτοις δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι σήμερα.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα;

Πεντάμηνη απασχόληση με ασφαλιστική κάλυψη και αμοιβή του άνεργου ίση με τον καθαρό κατώτερο μισθό, για 40.000 άτομα στους ΟΤΑ και για 10.000 άτομα στις περιφέρειες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι προσλήψεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και η αμοιβή για τους προσληφθέντες θα είναι 490 ευρώ για όσους είναι άνω των 25 ετών και 427 για όσους είναι κάτω των 25 ετών, ενώ περιλαμβάνεται και πλήρης ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Ποιοι άνεργοι έχουν πολλές πιθανότητες να βρουν δουλίτσα;

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για πρόσληψη θα έχουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ που είναι μέλη οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοί τους είναι επίσης εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, νέοι (ηλικίας 18 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι καθώς και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Τα κριτήρια

Τα κριτήρια επιλογής θα είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, η ηλικία και ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

Οι εξειδικεύσεις των κριτηρίων και της διαδικασίας θα γίνονται στις σχετικές προσκλήσεις του ΟΑΕΔ, οι οποίες εκδίδονται ύστερα από έγκριση του ΑΣΕΠ, ενώ θα μπορούν να επιλέξουν για να απασχοληθούν υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης (οι 40.000), της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (για 7 μήνες), της υγείας, των ασφαλιστικών ταμείων κ.ά.

Δείξε μου το πτυχίο σου, να σου πω αν μπορείς να πάρεις μέρος

Oι θέσεις αφορούν κυρίως πτυχιούχους: πληροφορικής, οικονομικών, διοίκησης επιχειρήσεων, ψυχολογίας, φυσικοθεραπείας, νοσηλευτικής. Επίσης θα υπάρχουν θέσεις για βρεφοκόμους ειδικής αγωγής, κοινωνικούς λειτουργούς, διοικητικούς, αλλά και υπαλλήλους γενικών καθηκόντων.

Σύμφωνα με το σχέδιο του ΟΑΕΔ, οι τομείς εργασίας θα είναι οι εξής:

-Δασοπροστασία, αναδάσωση και φύλαξη υψηλού φυσικού κάλλους

-Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία σε φτωχές γειτονιές της Αθήνας

-Εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές

-Οδική ασφάλεια μαθητών

-Εργασία στα κατά τόπους Κοινωνικά Παντοπωλεία

-Συλλογή και διάθεση μεταχειρισμένων ρούχων

-Προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες (φρον��ίδα ηλικιωμένων κλπ)

-Διατήρηση φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς

-Συντήρηση και κατασκευή δρόμων και αθλητικών υποδομών

-Καθαρισμός παραλιών, παράκτιων ακτών, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε μικρή κλίμακα

Σε ποιες περιφέρειες θα γίνουν οι 50.000 προσλήψεις:

•Ανατ. Μακεδονία-Θράκη: 2.471

•Αττική: 10.680

•Βόρειο Αιγαίο: 1.332

•Δυτική Ελλάδα: 2.692

•Δυτική Μακεδονία: 1.860

•Ηπειρος: 1.822

•Θεσσαλία: 2784

•Ιόνια Νησιά: 1.385

•Κεντρική Μακεδονία: 5857

•Κρήτη: 2679

•Νότιο Αιγαίο: 1789

•Πελοπόννησος: 2236

•Στερεά Ελλάδα: 2.412

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1 για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ο υφυπουργός Εργασίας Β.Κεγκέρογλου δεν είχε να πει και πολλά … πράγματα, απλώς τόνισε πως πρόκειται για ένα μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού και μπορεί να συμβάλλει στην ανάσχεση της ανεργίας!!

Βίντεο πρωινό ΑΝΤ1, star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top