Απολύονται 5.000 εργαζόμενοι των ΟΤΑ - 8.099 εκτός Δημοσίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου

Συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Απολύονται 5.000 εργαζόμενοι των ΟΤΑ - 8.099 εκτός Δημοσίου μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου

Εβδομάδα αγωνίας ξεκινάει σήμερα για 8.099 δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι μπαίνουν στο στόχαστρο του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου συνεδριάζει σήμερα για να «κλείσει» το πρώτο κύμα διαθεσιμότητας – κινητικότητας στο Δημόσιο.

Μέσα στις επόμενες 20 μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της εφαρμογής, καθώς μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα έχουν εγκριθεί και προχωρήσει τα σχέδια αναδιάρθρωσης των υπουργείων μέσω των οποίων θα καταργηθούν ή θα συγχωνευτούν ολόκληρες υπηρεσίες και τμήματα. Από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις θα προκύψει το πλεονάζον δυναμικό και στην συνέχεια θα μειωθεί ο αριθμός του.

Οι υπουργοί αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες να ενημερώσουν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις κενές θέσεις στα υπουργεία τους, προκειμένου να ξεκινήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος: η κινητικότητα.

Όσοι από τους συνολικά 12.500 δημοσίους υπαλλήλους που μπαίνουν στο πρόγραμμα δεν απορροφηθούν σε άλλες θέσεις μέσα σε οκτώ μήνες από την έναρξη του προγράμματος απολύονται αυτόματα!

Στο κόκκινο 5.000 εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτοι στην διαθεσιμότητα του Δεκεμβρίου στους ΟΤΑ μπαίνουν οι 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και έχουν μετακινηθεί στις κεντρικές υπηρεσίες των δήμων από το 2010 με τον «Κ��λλικράτη».

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν αξιολογηθεί δομές και προσωπικό και να έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση στους ΟΤΑ, η οποία αφορά:

-κατάργηση και συγχώνευση διοικητικών δομών με μείωση θέσεων ευθύνης

-κατάργηση νομικών προσώπων και μεταφορά αρμοδιοτήτων και προσωπικού στις κεντρικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top