ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ με το μεγάλο «πάρτι» σε βάρος του ΕΟΠΥΥ-Κραυγαλέες περιπτώσεις λεηλασίας

«Θα μπει κόσμος στη φυλακή» προειδοποιεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Λεηλασία… από τις λίγες έχει συμβεί στον ΕΟΠΥΥ, με γιατρούς και φαρμακευτικές εταιρίες, να έχουν στήσει ένα ξέφρενο «πάρτι» εις βάρος του.

Οι κραυγαλές περιπτώσεις λεηλασίας και κατασπατάλησης, είχαν ως αποτέλεσμα ο οργανισμός κάθε μήνα να παρουσιάζει έλλειμμα 110 εκ. ευρώ, χωρίς φυσικά να μπορεί ν΄ανταπεξέλθει στους ασφαλισμένους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ:

- Γενικός γιατρός της Μακεδονίας συνταγογράφησε 4.388 συνταγές μέσα σε ένα μήνα, αριθμός ο οποίος αναλογεί σε 150 έως 200 συνταγές την ημέρα. Σε έναν ασφαλισμένο χορηγήθηκαν σε ένα μήνα 15 συνταγές, με 785 κουτιά φαρμάκων, συνολικής δαπάνης 8.500 ευρώ.

- Γιατρός χωρίς ειδικότητα στις Σέρρες συνταγογράφησε 2.700 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 120.000 ευρώ.

- Παθολόγος γιατρός του Αγρινίου συνταγογράφησε 2.800 συνταγές σε έναν μήνα αξίας 115.000 ευρώ.

- Γενικός γιατρός στο Κέντρο Υγείας της Θράκης συνταγογράφησε 3.200 συνταγές σε έναν μήνα.

- 'Αλλος γιατρός στο ίδιο κέντρο υγείας συνταγογράφησε άλλες 3.180 συνταγές εντός του ίδιου μήνα.

- Παθολόγος συνταγογράφησε 33 συνταγές εντός ενός μήνα με συνολική δαπάνη 110.000 ευρώ και μέση αξία συνταγής 3.400 ευρώ.

- Γιατρός συνταγογραφούσε κατά 93% σκευάσματα συγκεκριμένης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας, το οποίο αντιστοιχούσε και σε ποσοστό 1% του συνολικού τζίρου της ειδικότητας του.

- Παθολόγος στην Αττική συνταγογραφεί περίπου 2.000 συνταγές τον μήνα με μέση αξία ανά συνταγή 40% πάνω από τον μέσο όρο και συνολικό μηνιαίο τζίρο πάνω από 100.000 ευρώ.

- Το 84% της συνταγογράφησης γιατρού παθολόγου στον νομό της Αττικής εκτελείται από ένα φαρμακείο. Η αξία της συνταγογράφησης του συγκεκριμένου ιατρού αποτελεί τ�� 95% του τζίρου του φαρμακείου.

- Γενικός γιατρός στο Αγρίνιο συνταγογραφεί κατά 70% σε συγκεκριμένο φαρμακείο το οποίο αποτελεί το 90% του τζίρου του εν λόγω φαρμακείου.

- Γιατρός των Σερρών συνταγογραφούσε και οι εκτελέσεις του ήταν κατά 85% σε φαρμακείο στο οποίο συμμετείχε συγγενικό πρόσωπο.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: «Θα μπει κόσμος στην φυλακή»:

Σε συνέντευξη του στην Ημερησία, ο Υπουργός Υγείας προειδοποιεί όσους τα έφαγαν, πως θα μπει κόσμος φυλακή, στέλνοντας το μήνυμα του σε γιατρούς και προμηθευτές που θησαύριζαν μέσω της υπερσυνταγογράφησης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα, και δεσμεύεται πως θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης.

Παράλληλα, τονίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά σ��νταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η δεύτερη φάση στην οποία θα προχωρήσει, είναι να ζητήσει όπως λέει από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία, και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης και υπογραμμίζει πως όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον έλληνα φορολογούμενο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top