Ν�� τελειώνει με την Τρόικα και τα Μνημόνια θέλει ο Αντώνης Σαμαράς

Αποφασισμένος ο Πρωθυπουργός-Ποια είναι τα τέσσερα «όπλα» του

Αποφασισμένος να τελειώνει η Ελλάδα με την Τρόικα και τους δανειστές είναι ο Αντώνης Σαμαράς, που κύριο μέλημα του, είναι ν΄απεμπλακεί επιτέλους η χώρα μας από τα Μνημόνια.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός, σκοπεύει ν΄ακολουθήσει μια στρατηγική τριών σημείων ώστε να το καταφέρει αυτό το 2014.

Έτσι, στη διαπραγμάτευση για το χρέος που αναμένεται να κλιμακωθεί τον Οκτώβριο, ο Αντώνης Σαμαράς θα ρίξει το βάρος του στην επιδίωξη πρωτογενούς πλεονάσματος, στη ριζική ρύθμιση του χρέους, και έξοδο στις αγορές το 2014.

Για να καταφέρει τα παραπάνω, θα ρίξει στη μάχη με τους δανειστές, τέσσερα «όπλα»:

1)Στόχος του, είναι το δημοσιονομικό κενό της τάξης των 8-11 δις ευρώ, που θα προκύψει από την παροχή ενός δανείου στην Ελλάδα το 2014 (στην ουσία θ΄αφορά την κάλυψη ενός δημοσιονομικού κενού που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των δόσεων του τελευταίου δανείου), να καλυφθεί, από το ποσό που «περίσσεψε» από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Κοινώς, να γίνει σαφές πως δεν χρειαζόμαστε το εν λόγω δάνειο.

2)Μείζονα προτεραιότητα για να μπορέσει να υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, είναι η ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

3)Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός θέλει να καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους, πως η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα. Σκοπός του, είναι στον έλεγχο της Τρ��ικας που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και θα είναι ο πιο κρίσιμος απ΄όλους, να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες που έχουν ανοίξει με την κινητικότητα-διαθεσιμότητα, τις απολύσεις, τις καταργήσεις νοσοκομείων κτλ).

4) Υπολογίζει στη στήριξη Ομπάμα, ο οποίος με δήλωση του είπε πως η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική δημοσιονομική συνταγή. Εκτιμά πως η στάση των ΗΠΑ, θα μπορούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για μια ριζική λύση του χρέους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top