«Παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Οι εξελίξεις θα εκπλήξουν» λέει ο Αλέξης Τσίπρας

«Παρελθόν ο Αντώνης Σαμαράς» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι σύντομα παρελθόν, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή τη μελέτη του ΔΝΤ, τις δηλώσεις από τη Γερμανία περί τρίτου πακέτου στήριξης, αλλά και την άνοδο του δημόσιου χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέει:

«Σύντομα, ο κ. Σαμαράς θα είναι παρελθόν και οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Νότο θα εκπλήξουν τους δανειστές μας».

Και προσθέτει, πως «καθώς τα τελευταία στοιχεία για το χρέος δείχνουν πως έφθασε στο δυσθεώρητο ύψος του 180% του ΑΕΠ, ο πρωθυπουργός επιλέγει την τακτική της στρουθοκαμήλου. Βάζει το κεφάλι στο χώμα, κάνει πως δεν βλέπει, δεν ακούει και παραμένει άφωνος περιμένοντας τις εντολές των δανειστών».

Παράλληλα, προειδοποιεί πως «ο ελληνικός λαός δεν θα περιμένει με σταυρωμένα τα χέρια», καταλήγοντας πως «θα πληρώσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα ένα νέο δάνειο ή νέο κούρεμα, όπως επίσης και τη δήθεν διόρθωση των "λαθών" που αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ. Παρά τον τσακωμό μεταξύ ΔΝΤ και χωρών της ΕΕ, τμημάτων του κεφαλαίου, γύρω από το μίγμα διαχείρισης της κρίσης και του χρέους, με βάση τα επιμέρους συμφέροντά τους, όλοι μαζί ζητάνε την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής και την αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top