Μάρτιν Σουλτς: «Να πάψουν να μιλούν για την Ελλάδα σαν να είναι χώρα β’ κατηγορίας»

Έδωσε το παρόν σε εκδήλωση με τον Ε. Βενιζέλο-Τόνισαν την ανάγκη για ανεκτικότητα

«Κάθετος» ήταν ο Μάρτιν Σουλτς, με όσους καταφέρονται αρνητικά και υποτιμητικά για την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μιλώντας σε εκδήλωση στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου στη Σκιάθο, διεμήνυσε σε όλους αυτούς, «να πάψουν πολλοί να μιλούν για την Ελλάδα σα να είναι μια χώρα δεύτερης κατηγορίας, κάθε άλλο, η Ελλάδα είναι ισότιμο, πλήρες μέλος της ΕΕ».

Και πρόσθεσε: «Να πάψουν οι μεγάλοι να κουνούν επιδεικτικά το δάκτυλο στους μικρούς, μόνο μέσα από την ανοχή και τη συνεργασία μπορούμε να προχωρή��ουμε. Η σκέψη του Τσάτσου βασίζεται στην ανεκτικότητα και τον σεβασμό. Και τώρα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη ανεκτικότητα και αμοιβαίο σεβασμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος μιλώντας επίσης στην εκδήλωση, ξεκαθάρισε πως «αν η Ευρώπη δεν βαδίσει προς την ολοκλήρωση της, αν δεν έχουμε περισσότερη Ευρώπη, τότε η Ευρώπη θα είναι πάντα μια Ευρώπη της κρίσης και θα χάνει βαθμούς στο παγκόσμιο στερέωμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top