Αντί για κουμ κουάτ τους κερνάει «φαρμάκι» ο Τσίπρας από την Κέρκυρα!

«Το μεγαλύτερο μνημονιακό έγκλημα είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου»

​Αντί για καρτ ποστάλ στέλνει «καρφιά» στην κυβέρνηση από την Κέρκυρα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Τσίπρας, με αφορμή το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης .

«Το μεγαλύτερο μνημονιακό έγκλημα είναι η εκποίηση του δημόσιου πλούτου και της φυσικής ομορφιάς της χώρας σε επιχειρηματίες οι οποίοι έναντι πινακίου φακής θα έρθουν να αγοράσουν περιοχές και μάλιστα χαρακτηρισμένες ως ιδιαίτερου φυσικού κάλλους για να χτίσουν ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις από τις οποίες θα μπορούν να έχουν κέρδη, καταστρέφοντας, όμως, το περιβάλλον» δήλωσε ο κ.Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντηση του με φορείς προστασίας του Ίσσου. (περιοχή Natura που έχει παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση)

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ταμείο, δεν αξιοποιεί, αλλά είναι μηχανισμός εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Με πράξεις παράνομες και αντισυνταγματικές ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία» συνέχισε και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε εδώ, για να καταγγείλουμε το έγκλημα που είναι και οικονομικό και οικολογικό. Αυτόν τον τόπο οφείλουμε να τον προστατεύσουμε, να τον αφήσουμε ακέραιο στις επόμενες γενιές, κυρίως, όμως, οφείλουμε να προστατεύσουμε την κληρονο��ιά μας, να προστατεύσουμε το δημόσιο πλούτο».

O κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε πως όσοι εμπλέκονται σε διαδικασίες που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον και σε διαδικασίες που στερούνται νομιμότητας και συνταγματικότητας θα ελεγχθούν αναδρομικά.

Αναφερόμενος στην παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ, την χαρακτήρισε «πταίσμα» μπροστά σε αυτά που επίκεινται το επόμενο διάστημα από το Ταμείο.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλους τους Έλληνες να σταματήσουν όπως είπε αυτό το έγκλημα, αφού «αυτην την κληρονομιά την χρωστάμε στις επόμενες γενιές, τη δανειστήκαμε από τις επόμενες γενιές και πρέπει να τη δώσουμε στο ακέραιο, όπως την παραλάβαμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top