Τι αποφάσισαν Σαμαράς –Βενιζέλος για τους πλειστηριασμούς;; Δείτε ποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση παρουσία Στουρνάρα-Χατζηδάκη

Τι αποφάσισαν Σαμαράς –Βενιζέλος για τους πλειστηριασμούς;; Δείτε ποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους

Πρώτη ανάρητηση: 22/08/2013 09:36

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το κρίσιμο τετ- α- τετ η Σαμαρά - Βενιζέλου για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Εξερχόμενος ο κ. Βενιζέλος και ερωτηθείς εάν υπήρξε κατάληξη για το θέμα απάντησε: «Νομίζω πως ναι». Στην συνάντηση παρευρέθηκαν και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σε λίγη ώρα αναμένεται τηλεοπτική δήλωση του πρωθυπουργού και γραπτή δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Για ποιους “χτυπά” η καμπάνα;

Η πρώτη φάση της μερικής άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014 αναμένεται να αφορά κυρίως επιχειρηματίες, εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα, όπως δηλώνουν κυβερνητικές πηγές.

Την Τετάρτη μετά τη σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επικρατείας, κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας δήλωσε, ότι «δεν μπορεί κάποιος να έχει δύο ή τρία ακίνητα και 300.000 ευρώ καταθέσεις και να μην επιτρέπεται πλειστηριασμός κατοικίας ή δήμευση καταθέσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, ανέφερε ότι το όλο θέμα αφορά σε αυτή τη φάση «κυρίως επιχειρηματίες και εμπόρους» και λιγότερα από 10.000 ακίνητα.

«Δεν πρόκειται να θιγούν οι δανειολήπτες που έχουν α' κατοικία και χαμηλά εισοδήματα» τόνισε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας.

Μάλιστα, ο γγ της ΕΕΤ Χρ. Γκόρτσος είχε τονίσει από τις αρχές Ιουνίου, μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ότι η Ελληνική Ένωση Τραπεζών δεν θέτει ζήτημα πλειστηριασμών προς την κυβέρνηση, καθώς, όπως είχε πει, «οι τράπεζες δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να μαζέψουν ακίνητα, όπως μαζεύονταν στο παρελθόν τα αυτοκίνητα».

Βίντεο ant1

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top